• Per. Mar 28th, 2024

ÖRNEK ALINACAK AZİM

Özcan Özbay (Özel Haber)

İmkansızlıklar nedeniyle ilkokulu bitirdikten sonra okulu bırakmak zorunda kalan Serpil Gündoğdu Emre okuma aşkını hiç kaybetmedi. Ortaokulu dışarıdan bitirdi, kendisini yetiştirdi ve o çok sevdiği Annesi Mahi hanımın yaşamından kesitlerin yer aldığı örnek teşkil edilecek bir kitap yazdı. Kitabın birinci baskısı hızla tükenirken şimdi bir yıl içinde ikinci baskısı piyasaya çıkıyor.

2018 yılında çok sevdiği ve yaşamından kesitlerle örnek olabileceğini düşündüğü Annesi Mahi hanımın hayatını yazıp kitap yapan ve bunu eğitime bağışlayan, genç yazar Serpil Gündoğdu Emre ilk denemesi olarak çıkardığı Annesinin ismi olan Mahi adlı kitabı ile kısa sürede çok güzel bir işe imza attı. Şubat 2018 de çıkan kitap yoğun ilgi gördü ve kısa sürede tükendi. Gelen talep üzerine kitap ikinci baskısı yapılarak yeniden piyasaya sürüldü.

Serpil Gündoğdu Emre Kimdir

Serpil Gündoğdu Emre kendisini şöyle anlatıyor “1983 Sivas Şarkışla doğumluyum. Sekiz çocuklu bir ailenin en son çocuğuyum. 21 yasında evlenip Hollanda’ya gelin olarak geldim. 12 yıldır burada yaşıyorum bir oğlum ve bir kızım var. Güzellik uzmanıyım. Kendime ait küçük bir salonum var. Beautysalon Ceren. Hollanda da meslek sahibi olmak isteyen bayanlara Türkçe ve Hollanaca meslek eğitimi veriyorum. insanlarımızın tüketici değil de kendi çaplarında da olsa üretici olmalarından yanayım. Bu amaçla benim salonuma gelemeyenlerin evlerine gidip eğitimi ayaklarına götürüyorum. 17 yıl önce annemin hayatını kaleme almaya başladım. 2018 yılının Şubat ayında Mahi isimli roman kitabım ile yüreğim şiir bağladı kitabım çıktı. İmkânsizlıklardan dolayı okuyamadım. İsterdim ki bende olması gereken yaşlarda okuyayım ve meslek sahibi olayım. Doğru düzgün okul yüzü görmemiş biri olarak hep dışardan okumak zorunda kaldım. Öğretmende ben oldum öğrencide. 17 yıl önce kendime bir söz verdim ‘’ eğer kitabım çıkarsa ve kitaptan para akzanırsam , bu parayı eğitimini tamamlamak isteyen öğrencilere vereceğim’’dedim. Mahi çıktı ve kitaptan gelen tüm geliri Ali İsmail Korkmaz vakfına bağışladım. Bu şekilde farkındanlık yarattığımı düşünüyorum. Çocuklarıma da eğitimin anlam ve önemini aşılamaya çalışıyorum.”

Yazarlık dışında son zamanlarda görme engelliler içinde bir çalışma içine giren Serpil Gündoğdu Emre işaret dili ile görme engillere sesli kitap hizmetide verdiğini belirterek “Yıllar önce öğrenmiş olduğum işaret dilimi ilerletmeye çalışıyorum. Hollanda da duyma ve konuşma engelliler yurdunda yaşlılarla gönüllü olarak çalıştım. Fakat İşaret dili her dilde farklı. Bende bir engelli adayı olarak yaşıyorum. İmkanlarım el verdiği sürece sosyal sorumluluk projelerine destek olmaya çalışıyorum. her gün bir saatimi ayırıp görme engeliler için kitap seslendiriyorum. Çocuklar için, çocuk kitapları, yetişkinler için ise romanlar. Mahi yi kabartma yazı olarak bastırıp, görme engelli insanlara hediye etmek istiyorum. bu güzel haber vesilesi ilede Engelliler haftasını buradan tekrar kutlamak istiyorum. Elimden geldiği kadar sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan mutluluk ve gurur duyuyorum.”dedi.

Bir cevap yazın