• Per. Nis 25th, 2024

Hollanda, Konfeksiyon Ihracatinda Artis Rekortmeni Oldu

ByHaber Merkezi

Kas 15, 2018

Hollanda, Konfeksiyon Ihracatinda Artis Rekortmeni Oldu

Ihracatin ve istihdamin lokomotif sektörlerinin basinda gelen Hazir Giyim ve Konfeksiyon Sektörü, en büyük ihraç pazari Avrupa ülkelerini karis karis gezerek ihracatini arttirmak için koleksiyonlarini tanitiyor.

Agustos ayinda Danimarka’ya yönelik firsatlari arastirmak üzere görüsmeler yapan, eylül ayinda Fransa’da Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuari’na ve Istanbul’da Premiere Vision Istanbul Fuari’na katilarak ihracatta yeni pazarlar arayisini sürdüren Ege Hazirgiyim ve Konfeksiyon Ihracatçilari Birligi’nin son duragi Hollanda oldu.

Egeli hazir giyim ve konfeksiyon ihracatçilari Hollanda’da hem Hollandali, Belçikali ve Alman ithalatçilarla bir araya geldi; hem de Amsterdam’da düzenlenen ve dünyanin önemli denim fuarlari arasinda yer alan Amsterdam Kingpins Fuari’ni ziyaret etme firsatina sahip oldu.
Bu kapsamda, “Hollanda Ticaret Heyeti” kapsaminda 20 Türk konfeksiyon ihracatçisi firma, Amsterdam’in önemli denim ve moda merkezi de Hallen’de kurulan stantlarda 100 den fazla Hollandali, Belçikali ve Alman ithalatçi firma ile ikili is görüsmeleri gerçeklestirdi.

Heyetin ikinci günü ise; denim üretici heyet katilimcisi firmalar Amsterdam’da düzenlenen ve dünyanin önemli denim fuarlari arasinda yer alan Amsterdam Kingpins Fuari’ni ziyaret ederek denim sektöründeki ithalatçilarla is görüsmeleri yapti.

Hollanda, konfeksiyon ihracatinda artis rekortmeni oldu

Türkiye’nin 2018 yili ocak-ekim döneminde Hollanda’ya konfeksiyon ürünleri ihracatinin 2017 yilinin ayni dönemine göre yüzde 19’luk artisla 828 milyon dolara ulastigini belirten Ege Hazirgiyim ve Konfeksiyon Ihracatçilari Birligi Baskani Burak Sertbas, bu artis oraninin Türkiye geneli konfeksiyon ihracatinda ilk 10 ülke içerisinde en yüksek artis olarak kayitlara geçtigini kaydetti.

Görüsmelerin çok verimli geçtigini ve önümüzdeki yillarda periyodik hale getirecekleri bilgisini veren Sertbas, “Ticaret heyeti organizasyonlarimizi Hollanda yaninda diger Avrupa ülkeleri basta olmak üzere genisletmeyi ve ithalatçilarla ihracatçilarimizi daha sik bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Hollanda’da 100’den fazla ithalatçi ile ikili is görüsmeleri gerçeklestirdik. Bu görüsmelerin sonuçlarini önümüzdeki süreçte alacagimiza inaniyoruz” diye konustu.

Bir cevap yazın