• Çar. Nis 24th, 2024

CEMİL İPEKÇİ HOLLANDA DA BASIN MENSUPLARI İLE BİRARAYA GELDİ

ByHaber Merkezi

Kas 5, 2018

CEMİL İPEKÇİ HOLLANDA DA BASIN MENSUPLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Özcan Özbay

Yaklaşık iki yıldır Rotterdam da yaşayan ünlü Etnik Moda Tasarımcısı Cemil İpekçi Hollanda da faaliyet gösteren Türk medya temsilcileri ile biraraya gelerek Hollanda ya geliş ve buradaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Basın Toplantısına Hukuk danışmanı Tarık Sakı ile birlikte gelen ünlü Tasarımcı Cemil ipekçi Birçok konuya değinirken Türkiye nin dışarıdan bakıldığında bir çok ülkeden daha rahat bir ülke olduğunu ancak ülkede sanat ve sanatçıya gerektiği kadar değer verilmediğini de sözlerine ekledi.

İpekçi sunları söyledi; “Aslında Berlin e yerleşmek istiyordum ama kendimi Rotterdam da buldum. Rotterdamda yaşadığım bir yıl içinde mutlu oldun mu derseniz hiç mutlu olmadım. ilk olarak 1966 yılında geldiğim hollanda ile şimdiki arasında çok fark var. Bir yıl çok zorluk çektim ama sonrasında Rotterdam bana daha iyi geldi.Araştırmalar yaptım. Tezimi verdiğim konum Kostüm Tarihi. Ben modacı değil tasarımcısıyım. Son 10 yıldır bana Hollanda dan çocuklar geliyordu. Ben onların çalışmalarını incelediğimde çizmek dışında hiç bir özellikleri olmadığını gördüm. Hemen yanında Belçika Anvers ten Dünya çapında tasarımcılar çıkarken, Hollanda dan hiç çıkmadı.

YATIRIMCILARIMIZA DA İŞ DÜŞÜYOR

Bir ülkenin yatırımcısı kendi köklerine inmedikçe o ülkeden tasarımcı çıkmaz. Beni belden aşağı yakalamaya çalışarak prim yapmak isteyenlere lafim belden aşağım açık, gelin çekin. Ben Rotterdam kararımı vermişsem bu işi burada yapacağım, başaracağım.

Ben bir sanatçıyım, tüccar değilim. Dükkan açacakmıyım, hayır. Ama burada dersler ve seminerler vereceğim.

SANATÇILAR SİYASETE GİRMEZ

Siyaset konusunda da yaşım itibarı ile konuşuyorum. Biz bu güne kadar hiç oh oh demedik ki şimdi vah vah diyelim. Türkiye hep çalkantılı bir ülke oldu bizde alıştık galiba bu çalkantılı yaşama. Türkiye, çok ülke gezen biri olarak söylüyorum, dışarıdan baktığınız zaman bir çok ülkeden daha rahat bir ülke.”

Bir cevap yazın