• Per. Nis 25th, 2024

SAATLERINIZI GERI ALMAYI UNUTMAYIN

ByHaber Merkezi

Eki 27, 2018

SAATLERINIZI GERI ALMAYI UNUTMAYIN

Yaz saati uygulaması bu gece sona erecek. Bu gece yarisindan itibaren Saatler 1 saat geri alinacak.

Yaz saati uygulaması, çalışma saatlerinin günün Güneşli bölümüne alınması suretiyle, gün ışığından daha fazla yararlanılması, elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan bölümünden tasarruf sağlanması amacını taşıyor. Ayrıca, yaz saati uygulamasıyla, akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji talebinin azaltılması hedefleniyor.

Avrupa Birliği ülkeleri yaz saati uygulamasına son verme kararı almıştı. Saat uygulamasında yapılacak değişikliklerin üye ülkelerin hükümetleri ve Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanıp yasalaşması gerekiyor. Hollanda ve diğer ülkeler konunun değerlendirilmesi için daha fazla zaman gerektiği gerekçesiyle 1 dönem daha ertelediler. Bu bağlamda bu kış saati uygulaması son kez saatlerin geri alındığı uygulama olabilir.

Öneriye onay çıkarsa yılda iki kez yapılan saat değişikliği sona erecek. AB kuralları gereği, üye ülkelerde saatler mart ayının son pazar günü bir saat ileri alınırken ekim ayının son pazar günü bir saat geriye çekiliyordu. Son ana kadar uygulamanın arkasında duran AB Komisyonu, AB çapında 4.6 milyon kişinin katılımıyla yapılan ankette saat değişikliğine gidilmesine son verilmesini isteyenlerin oranının yüzde 84 çıkması üzerine pozisyonunu değiştirdi.

Bir cevap yazın