• Sal. Mar 19th, 2024

TOV KURULUŞUNUN 12,5 YILINI MUHTEŞEM TÖRENLE KUTLADI

ByHaber Merkezi

Eki 21, 2018

TOV KURULUŞUNUN 12,5 YILINI MUHTEŞEM TÖRENLE KUTLADI

Mustafa Koyuncu / Arnhem

Arnhem Türk İşverenler Derneği TOV kuruluşunun 12,5 yılını şehir merkezinde bulunan Eusebiuskerk’te muhteşem tören ile kutladı.

Muhteşem gala kutlamasına T.C. Deventer Başkonsolosu Tuna Yücel Modrak, Hollanda DENK partisi milletvekili Selçuk Öztürk, Gelderland bölgesi vali yardımcısı Michiel Scheffer, Arnhem belediye başkanı Achmed Marcouch, bürokratlar, Hotiad baskani Hikmet Gurcuoglu, işverenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, TOV üyeleri ve seçkin davetlilerin katıldığı muhteşem galanın sunuculuğunu tiyatro sanatçısı ve yazar Nazmiye Oral yaptı.

Nazmiye Oral’ın açılış konuşması sonrası sahneye TOV yönetim kurulu başkanı Aziz ir Zeyrek’i davet etti. Aziz Zeyrek günün anlamını belirten konuşmasında, “ TOV, Türk İşverenler Derneği Hollanda’da farklı kültürlerden oluşan işverenleri temsil eden ilk kurumlardan biri olma özelliğini taşıyor ve derneğimiz Arnhem’deki Hollanda kurumları ile sürekli irtibat halindedir. TOV 2005 yılında bir grup Türk işveren tarafından Arnhem şehrinde kuruldu. Bu işverenler kervanına devamlı yeni işverenler katıldı, ve böylece yeni fikirlerin ortaya çıkmasıyla ve lokal düzeydeki ekonomiye yakın temas edebilmek için bir dernek kurma ihtiyacı doğdu. O güne kadar özellikle Türk işverenlerimiz bölgemizin kurumları tarafından yeterince desteklenmiyordu ve işverenlerimiz birçok zorluklarla karşı karşıya kalıyorlardı. Bunun için de biz TOV olarak her zaman Arnhem’deki partnerlerimizle olan ilişkimizi ve irtibatımızı ön planda tutuyoruz. İşverenlerimizin haklarını korumamız ve işverenlerimizin büyümesini sağlamak için iç içe çalışmamız lazım, hem kendi üyelerimizle hem de Arnhem ve çevresinde bulunan yetki sahibi kurumlarla. Bunu başarmak için devamlı diyalog halindeyiz ve projeler/çalışmalar yapmaya devam ediyoruz; devletle, eğitim merkezleriyle, iletişimi sağlayan partnerlerimizle ve diğer sosyal içerik sahibi kurumlarla. Birlikte hareket ederek eğitim alan gençlerimize staj yerleri bularak katkıda bulunuyoruz” dedi.
Gelderland bölgesi Vali yardımcısı Michiel Scheffer, “ Yıllar önce Hollanda’ya birinci nesil işçi olarak geldi, ikinci nesil kendi işyerlerini kurarak işveren durumuna geldiniz. Üçüncü nesil eğitime önem vererek önemli yerlerde görevler alıyorsunuz. Dernekleşerek sorunların çözümüne katkıda bulunuyorsunuz, Türk işverenleri olarak Hollanda ekonomisine verdiğiniz katkı göz ardı edilemez. Bunun için yaptığınız çalışmalardan dolayı sizleri kutluyorum, bölge valiliği olarak ekonomik sorunlarımızı birlikte çözmeye çalışacağız” dedi.
TOV üyesi işadamı İsmail Üngüç, “ Başarının sırrı iş disiplini, çok çalışmak, çok çalışmaktan geçer. Cesaretli olacaksınız, yatırım yaparken iç ve dış pazarı iyi araştıracaksınız, alışverinizde dürüst olacaksınız. Bunları yapınca başarı kaçınılmazdır, iş ortamında da güveni sağladığınız zaman maddi manevi bütün kurumlardan destek görürsünüz” dedi.

Konuşmalar sonrasında Elele Dans Grubu modern ve folklorik dans gösterileri sundu. Dans gösterileri sonrasında sahne alan dünyaca ünlü Karsu Dönmez sahne aldı. Sergilediği müthiş performansıyla Türkçe, Hollanda’ca, İngilizce söylediği klasik şarkılarla galaya katılanları adeta büyüledi. Orkestrasıyla verdiği konser sonrası galaya katılanlar sanatçıyı ayakta alkışladılar.

Bir cevap yazın