• Cum. Nis 19th, 2024

Hollanda’da Irkçi Gruptan Gösteri

ByHaber Merkezi

Eki 7, 2018

Hollanda’da Irkçi Gruptan Gösteri

Hollanda’nin Utrecht kentinde Islam ve göçmen karsiti PEGIDA hareketinin Hollanda Diyanet Vakfina bagli Ulu Cami önünde yaptigi gösteri arbedeye neden oldu.

Kendilerini “Bati’nin Islamlasmasina karsi vatansever Avrupalilar” olarak tanimlayan PEGIDA’nin düzenledigi gösteride Islam’a hakaret eden konusmalarla provokasyon yapildi. Grubun açiklamalarina bazi semt sakinlerinin tepki göstermesi sonrasi arbede çikti.

Utrecht Belediye Baskani Jan van Zanen, güvenlik gerekçesiyle gösteriyi bir saat sonra iptal etti.

Arbede çikmamasi için caminin etrafinda hazir bulunan HDV Ulu Cami Vakfi yetkilileri, Faslilarin gittigi cami vakfinin yöneticileri ve bir grup gönüllü Müslüman, gösteriye tepkide bulunanlari yatistirmak için çaba gösterdi.

Çok sayida polisin hazir bulundugu gösteride çikan arbedede atilan cisimler sonucu bir üniversite ögrencisi hafif yaralandi. HDV Ulu Cami yöneticileri yaralanan ögrenciyi camiye alarak tedavisinde yardimci oldu.

HDV Ulu Cami Vakfi Baskani Yücel Aydemir, AA muhabirine yaptigi açiklamada, “Ulu Cami Vakfi ve Fas Camisi Vakfi yöneticileri ile Müslümanlarin provokasyona gelmemesi için caminin etrafinda hazir bulunduk. PEGIDA hareketi mensuplarinin gösteride Islam karsiti açiklamalari maalesef bir grup Müslümanin provokasyona gelmesine sebep oldu ve arbede çikti. 38 yildir burada yasiyorum ilk defa böyle birsey yasadim.” dedi.

Bir grup Hollandalinin camiye gelerek kendilerine destek oldugunu ifade eden Aydemir, polise yardimci olduklari için Utrecht Emniyet Amiri’nin ve Utrecht Belediye Baskaninin mesaj atarak cami yönetimine tesekkür ettigini dile getirdi.

Bir cevap yazın