• Sal. Nis 16th, 2024

ROTTERDAM BAŞKONSOLOSU AYTAÇ YILMAZ TANIŞMA ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

ByHaber Merkezi

Eki 5, 2018

ROTTERDAM BAŞKONSOLOSU AYTAÇ YILMAZ TANIŞMA ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Özcan Özbay

Kısa bir süre önce göreve başlayan Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz geldiğinden bu yana ülkedeki sivil toplum örgüt temsilcileri ve işadamlarına yönelik tanışma ziyaretlerine devam ediyor.

Bu ziyaretleri çerçevesince önceki gün işadamı Şerif Aktürk e ait Avrupanın en büyük Peynir fabrikası olan Özgazi Holding i ziyaret eden Başkonsolos Aytaç Yılmaz şirket ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkonsolos Yılmaz ı kapıda karşılayan Şerif Aktürk ve Hotiad üyeleri önce çaylar eşliğinde şirketin çalışması ve teknik özellikleri hakkında bilgiler aldıktan sonra grup olarak Özgazi Holding bünyesindeki fabrikalar gezildi.

Peynir, Salça ve paketleme bölümleri gezilirken Şerif Aktürk Başkonsolos Yılmaz ve gruba tüm makinalar ve peynirin baştan sona oluşumunu görsel olarak anlattı.

Tesisleri hayranlıkla gezdiğini belirten Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz “Türk Müteşebbislerimizin burada Hollanda da hayata geçirdiği projeler beni çok memnun etti. İşadamlarımızın Hollanda da istihdam yaratmış olmaları, Hollanda ekonomisine katma değer yaratmaları ve buradaki Hollanda Türk toplumunu yüzaki ile temsil etmeleri muhteşem bir şey.”dedi.

Tesislerin gezilmesinin ardından kahvaltıya gece grup buradada firma çalışmaları hakkında sohbet etti.

Program sonrası Başkonsolos Aytaç Yılmaz ı aracına kadar uğurlayan evsahibi Serf Aktürk mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada “Sayın Başkonsolosumuz görevine başladığında kendisini ziyart ederek fabrikamıza davet etmiştim. Sağolsunlar onlarda davetimize icabet ettiler. Burada yaşayan Türklerin neler yapabildiklerini görünce sevindiğini görmek bizide mutlu etti. Yakında kısmet olursa sayın Büyükelçimizide ziyaret ederek kendisini de burada ağırlayacağız.”dedi. özgazi holding hakkında da kısa bir bilgi veren Aktürk “Şirketimiz bildiğiniz gibi Dünyanın en büyük Beyaz Peynir Fabrikası durumunda. Burada günlük 150 ton Peynir işliyoruz. Buyıl şirketimiz %50 bir büyüme gerçekleştirdi. Fabrika olmanın dışında artık büyük bir sanayi kuruluşu olduk. Bünyemizde Avrupa daki tüm peynir ceistlerini ve salça üretimini yapmaktayız. Ambalaj fabrikamızıda gördünüz. Yatırımlarımız devam edecek.”dedi.

Bir cevap yazın