• Sal. Nis 23rd, 2024

Hollanda, 4 Rus vatandasini sinir disi etti

ByHaber Merkezi

Eki 5, 2018

Hollanda, 4 Rus vatandasini sinir disi etti

Hollanda Savunma Bakani Ank Bijleveld-Schouten, Kimyasal Silahlar Gözlemcisi’ni (OPCW) hedef alan bir siber saldiriyla ilgili Nisan ayinda 4 Rus’u sinir disi ettiklerini söyledi.

Hollanda Savunma Bakani Ank Bijleveld-Schouten, Rus Askeri Istihbarat (GRU) ajanlarinin Nisan ayinda Lahey’deki Kimyasal Silahlar Gözlemcisi’ni (OPCW) hedef alan bir siber saldiriyi önlediklerini ve olayla ilgisi olan 4 Rus’u sinir disi ettiklerini söyledi.

Hollanda Savunma Bakani Ank Bijleveld-Schouten, Hollanda Savunma ve Istihbarat Servislerinin, Ingiliz ortaklariyla birlikte, Rus Askeri Istihbarat (GRU) ajanlarinin Lahey’deki Kimyasal Silahlar Gözlemcisi’ni (OPCW) hedef alan bir siber saldiriyi önlediklerini söyledi. Bijleveld-Schouten, Ingiltere’nin Hollanda Büyükelçisi ile beraber yaptiklari basin toplantisinda, Lahey’deki Kimyasal Silahlarin Korunmasi Örgütü’nü (OPCW) hedef alan siber saldirinin 13 Nisan’da engellendigini söyledi.

4 RUS SINIR DISI EDILDI

Bijleveld-Schouten, Rusya Federasyonu Silahli Kuvvetleri Genelkurmay Baskanligi (GRU) istihbarat ajanlarinin gerçeklestirdigi idda edilen saldiriyla baglantili olan 4 Rus’un teshis edildigini ve sinir disi edildigini söyledi.

Basin toplantisinda yetkililer, iddia edilen siber saldiri ile ilgili Lahey’deki OPCW genel merkezi yakinlarinda içinde çok sayida bilgisayar ekipmani ve dönüstürücüler bulunan park halinde bir aracin görüntülerini paylasti.

Ingiltere’nin Hollanda Büyükelçisi Peter Wilson, gerçeklestirilen siber saldirinin, Rusya’nin OPCW’ye tam olarak itibar göstermedigini gösterdigini söyledi. Wilson, OPCW’nin, GRU ajanlarinin Ingiltere’deki eski Rus ajani Sergei Skripal’i öldürmeye tesebbüs ettigi yönündeki iddialarini ve Suriye’deki Rus destekli kimyasal saldirilarini teyit etmek için çalistigi sirada gerçeklestirilen siber saldirinin Nisan ayinda önlendigini söyledi.

Bir cevap yazın