• Sal. Mar 19th, 2024

GENÇ MODACININ AZIM ÖYKÜSÜ

Özcan Özbay (Özel Haber)

Annesi Hollanda li babasi Türk olan 34 yasindaki moda tasarimcisi Dennis van Dörem hayallerinin pesinden giderek basladigi moda tasarimciliginda yasadiklarini ve tecrübelerini gençlerle paylasiyor.

2004 yilinda Moda üzerine amatör çalismalarla baslayan Dennis van Dörem ilginin fazla oldugunu görünce bunu kendisine meslek edindigini belirterek “2004 yilinda is hayatina girdim. Moda tasarim / allround designer üzeri okudum, ve iki diploma sahibiyim. Hollanda dan Türkiye’ye bakarak moda üzerinde geride kaldigini, Türkiye’de imkanlar buraya nazaran daha genis oldugunu farkettim. Türkiye de ki ilginin Hollanda daki defilerde olmadigi gördüm. Ve bir süre isimi dahada gelistirebilirim düsüncesi ile 3 yil Tr de yasadim, daha sonra geri döndüm tekrar Hollanda’ya ve Tr deki tecrübelerimi buradaki halk ile paylasiyorum.”dedi.

2013 yilinda Yetenek Sizsiniz yarismasina da katilarak burada gösterdigi performansla göz doldurdugunu belirten Dörem Acun Ilicali nin kendisine bu konuda çok desteklerinin oldugunuda sözlerine ekleyerek “Yarismada finale kalamadim ama sagolsun Acun Ilicali bana çalismaalarimla ilgili destek vererek beni modacilar çevresinde çalisma imkani yaratti.

Issiz gençlerle ilgili yeni bir projesinin oldugunada deginen Dennis van Dörem “Suan kendi kolleksiyonumu hazirliyorum.Ekim ayi sonunda insallah bu kolleksiyon hazir olacak buna bagli olarak webshopuda hazirliyoruz. Aralik ayinda da büyük bir defile yapmayi planliyorum. Bu projemin içerisinde issiz gençlerle biraraya gelerek fikir alisverisi yapiyoruz. Gençlerin çok degisik fikirleri var. Ailelerine bu fikirlerini açamadiklari için de kendileri bir sey yapamiyorlar. Bende bu durumdaki gençlerinonunu açmak için çalismalarimda kendilerine firsatlar yaratmaya çalsiiyorum.”dedi.

Gençlere firsat verilmesi üzerinde duran Dörem “Bende ilk basladigim yillarda bu ise girecegimi aileme söyledigimde annem pek yanasmadi baska is bak, daha iyi kazancin olur dedi. ama ben kendim kararimi uyguladim ve bu modayi seçtim. Bunun okuluna gittim 4 yillik bir egitim sonrasinda kendi markami çikarabilmek içinde yogun bir sekilde çalisiyorum. Gençlerimize tavsiyem de hayallerinin pesinden gitsinler.”dedi.

Hollanda da moda dalinda bir rekor oldugunu ve bunu kirmak için kendisininde çabalari oldugunu söyleyen Dennis van Dörem “Hollanda da daha önce bir modaci tarafindan kirilan rekoru egale etmek için bir günde hollanda içinde 5 ayri yerde 5 ayri defile yaparak tüm moda dünyasinin dikkatini çekmeyi absardik, ancak teknik konular nedeniyle rekorumuz kabul edilmedi.”dedi.

Kendi çabalari ile kurdugu bri sirketi olan Dörem 3 kisi sirkette hem tasarimlar yapiyoruz hemde baski ve dikis yaparak kendimize ait modeller çikartiyoruz. Bu zamana gelene dek çok sikintilar da çektim. O tecrübelerimle de gençlere agirlik veriyorum. Herkes bir genci bünyesinde çalistirsa hem gençlerimiz sokaklardan, kahve köselerinden kurtulur hemde para kazanarak ailelerinin bütçelerine faydalari olur.”dedi.

Bir cevap yazın