• Çar. Nis 24th, 2024

SAMİ DALMIŞ`IN GÖNÜL BAĞINA MİSAFİR OLDUK

ByHaber Merkezi

Eyl 18, 2018

SAMI DALMIS`IN GÖNÜL BAGINA MISAFIR OLDUK

Özcan Özbay (Özel Haber)

Hollanda da uzun yillardir müzik alaninda basarili çalismalari ile herkesin gönlünde yer edinmis sayili müzisyenlerin basinda yer alan Sami Dalmis, dostlarinin israrlarini kirmayarak ilk albümü Gönül Bagimdan i çikartti. Albümün tanitim gecesi Rotterdam in önemli konser ve tiyatro salonlarindan Zuid Plein Tiyatro salonunda gerçeklesti.

Konser seklinde ve iki bölüm halinde gerçeklesen gecenin ilk bölümünde davetlilerle bire bir ilgilenen Sami Dalmis izleyicilere de küçük süprizler hazirladi. Her koltukta içinde hem akide sekeri hemde müzik ve önemli sanatçilar hakkinda hikayeler yer alan bir zarf hazirlanmisti. Sami Dalmis in kisa bir biyografisi ile hazirlanan slayt gösterisinin ardindan müzisyenler Perküsyonda Erdeniz, Bendir de Özgün, Basgitar da Zülfü ve Klasik Gitar da Aktas sahnede yerlerini aldi.

Sahneyi ev ortaminda dekore eden Sami Dalmis gecenin ilk konugu ve ayni zamanda Enistesi de olan Kültür Bakanligi Ankara Devlet Türk halk Müzigi sanatçisi Mehmet Emin Tas`i sahneye aldi. Daha sonra yine aileden olan Kuzeni Kiymet Dalmisve son olarak ta 3 yil birlikte sahne aldiklari Feyza ve Dogan Erdurcan i sahneye davet etti.

Programin müzik bölümünde de ilk mikrofona Enistesi de olan Kültür Bakanligi Ankara Devlet Türk halk Müzigi sanatçisi Mehmet Emin Tas geldi ve sevilen eserlerden birini seslendirdi.

Sira ile mikrofon alan misafirler sohbet arasinda yine çesitli eserlerden olusan muhtesem bir konser gerçeklestirdiler.

ilk bölümü bu sekilde sona eren muhtesem gecenin ikinci bölümünde de yine misafirler hem anilarini anlatirlarken hemde birbirinden güzel eserleri seslendirdiler. Gecenin bir diger süpriszi de koltuklarda bulunan zarflar içindeki 3 isaretli zarf sahibine istek hakki tanindi ve onlarin istedikleri eserler okundu.

Müzigi hayatinin bir parçasi etmis olan Sami Dalmis gecenin ilerleyen saatinde yine bir süpriz yaparak kizi Lara Dalmis i sahneye davet etti. Klarnet çalan Lara Dalmis ile bir düet yapan Sami Dalmis düet sonrasinda tüm katilan misafirleri sahne önüne alarak alkisladi.

Geceye emegi geçen ve tüm çalismalari onlarin yaptigini belirterek özellikle kendilerine tesekkür ettikleri basta Zeynep Altay ve Murat Aydemir ile Rotterdam Yurttan Sesler Korosu üyeleri de sahneye alarak kendilerine çiçek verdi. Bu arada Rotterdam Yurttan Sesler Korosu Üyeleride Sami Dalmis a bir süpriz yaparak hzirladiklari özel albüm kapaginin olusturdugu bir hediye takdim ettiler.

Kapanis bölümünde de Sami Dalmis salon disinda satisa sunulan CD sini alanlarin CD lerini imzalayarak hatira fotografi çektirdi.

Bir cevap yazın