• Per. Mar 28th, 2024

Minik Fare Seferleri iptal Ettirdi

HOLLANDA’yi Belçika’ya baglayan hizli tren hattinin Breda ve Rotterdam kentleri arasinda çarsamba günü meydana gelen ariza nedeniyle tren seferleri yapilamadi.

Demiryolu ekiplerinin yogun çalismalari sonucu, persembe aksami arizanin nedeni belirlenebildi. Tren seferlerinin aksamasina, bir tarla faresinin kablolari kemirerek kopartmasinin neden oldugu anlasildi.

Ekipler, kesik kablolarin yaninda arizaya neden olan farenin ölüsünü de buldular. Hizli tren seferleri iki gün sonra yeniden baslarken, Rotterdam Doga Tarihi Müzesi de farenin ölüsüne talip oldu.

Müze, ulasimda ciddi sikintiya yol açan fareyi, ilginç hikayesi olan ölü hayvanlar bölümünde sergileyecek. Müze yetkililerine göre, farenin öyküsü koleksiyona mükemmel bir sekilde uyuyor.

400 BIN DOGAL OBJE VAR

Hollanda’nin ikinci büyük kenti Rotterdam’da 1927 yilinda kurulan müze, yaklasik 400 bin dogal tarih objesine sahip. Müzede jeolojik ve tarihi kalintilarin yani sira, bitki örtüsü ve hayvan türleriyle ilgili çok sayida parça sergileniyor.

Müzede, ilginç hikayesi olan ölü hayvanlarin sergilendigi bir bölüm de yer aliyor. Koleksiyonda, Hollanda’da belirlenen son kasik biti, gösteri için hazirlanan 23 bin domino tasini devirdigi için öldürülen ‘domino serçesi’, travma helikopteri ile çarpisan marti ve ilk escinsel – nekrofil hemcinsinin kurbani olan yaban ördegi gibi degisik hayvanlar yer aliyor.

Bir cevap yazın