• Çar. Nis 24th, 2024

Kırmızı Lale – Adana Film Festivali ile Kardeş Festival Oldu

ByHaber Merkezi

Ağu 2, 2018

Kırmızı Lale – Adana Film Festivali ile Kardeş Festival Oldu

Adana Film Festivali ile “Kırmızı Lale Film Festivali” arasında kardeşlik ve işbirliği protokolü imzalandı.

İki festival yetkilileri arasında kardeşlik ve işbirliği protokolü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Türkiye Hollanda Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kırmızı Lale Film Festivali Direktörü Mehmet Emin Alkanlar tarafından imzalandı. İşbirliği protokolünde Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Avşar ve Kırmızı Lale Film Festivali danışmanı Rıza Kıraç’ın da imzaları yer aldı.

Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş, Hollanda’da gerçekleşecek Kırmızı Lale Film Festivali sırasında, Adana Film Festivali ile ilgili bir tanıtım standı oluşturulacağını kaydederek, “Her yıl Adana Film Festivali’nde derece alan uzun ve kısa metrajlı filmler, Adana Film Festivali’nin, ‘En İyileri’ başlığı altında Rotterdam ve Amsterdam sinemalarında gösterime girmesi konusunda girişimlerde bulunacağız. Hollanda yapımı filmlerin ise Adana Film Festivali’ne katılması için ayrı bir çalışma yürüteceğiz” dedi.

Kırmızı Lale Film Festivali Direktörü Mehmet Emin Alkanlar’da yapılan protokolün önemine değinerek “Adana Film Festivali şu an Türkiye’nin en önemli festivallerinden birisi. Kırmızı Lale Film Festivali’ne büyük katkıları olacak, 25 yıllık deneyimlerinden yararlanacağız. Aynı zamanda Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilere kültürel alanda bir katkısı olacaktır. Sayın Belediye Başkanı’nı, belediyenin değerli yöneticilerini ve festival başkanını Kasım ayında yapılacak festivalimize davet ettik” dedi.

Kırmızı Lale Film Festivali 1 – 11 Kasım tarihleri arasında 6. kez, Uluslararası Adana Film Festivali 22-30 Eylül tarihlerinde 25. kez düzenlenecek Adana Film Festivali kapsamında, dünyanın en prestijli uluslararası film etkinliği olan Cannes Film Festivali’nin “Semaine de la Critique” ile ortaklık ve işbirliği yapılmasının ardından, “Kırmızı Lale Film Festivali” ile de kardeşlik ve işbirliği protokolü imzalanmış oldu.

Bir cevap yazın