• Sal. Nis 23rd, 2024

Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı, 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

ByHaber Merkezi

Tem 13, 2018

Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı, 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Özcan Özbay / Lahey

2016 yılında yaşanan ve 250 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği 15 Temmuz Kalkışmasında şehit olanlar Lahey Büyükelçiliğinde gerçekleşen resepsiyonda Kurani Kerim tılaveti ile anıldı. Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ta anılan törende duygusal anlar yaşandı.

STK Temsilcileri, işadamları ve Elçilik çalışanlarının katıldığı anma töreninde önce Kurani Kerim Tılaveti okundu. Daha sonra davetlileri selamlayan Türkiye Cumhuriyeti Lahey Maslahat Güzarı A. Alper Yüksel “Ülkesinin geleceğine, Demokrasiye ve istiklline sahip çıkmak üzere namluların ve tankların karşısında gözünü kırpmadan duran tüm kahramanlar için tüm gazi ve şehitlerimizi anmak amacıyla sizleri saygı duruşuna davet ediyorum.”dedi.

1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam eden Demokrasi ve Milli Birlik Günü resepsiyonunda misafirlere hitaben bir konuşma yapan Maslahat Güzar A.Alper Yüksel konuşmasında yaşanan olayın tüm ülkede büyük üzüntü ile karşılandığını, acıların halen devam ettiğini ve iki yıl önce yaşanan bu hain darbe girişiminin istiklal aşığıbır milletin kahramanlığı ile demokrasi savaşına dönüştüğünü söyledi.

Yüksel şöyle devam etti “Geçtiğimiz iki yıl boyunca derinleştirilen soruşturmalar bu gerçeği kanıtları ile ortaya koymuştur. Feto yapılanmasına yönelik soruşturmalar ve yargı süreçleri bu şebekenin suç yelpazesinin ve karanlık projelerinin son derece geniş bir alana yayıldığını da ortaya koymaktadır. İstihbarat toplama, rüşvet, kritik alanlara adam yerlsestirme, sahhtecilik, cinayet gibi suçları ne şekilde işledikleri artık gün ışığına çıkmıştır. Ülkemiz ve devletimiz bu yakın tehditi bastırmak ve bertaraf etmek için gerekli önlemleri almıştır. Esasen terör örgütleri ile mücadelenin nihai hedefi de anayasal düzenin demokratik kurumnların ve insan haklarına dayalı hukuk devletinin korunmasıdır. Hollanda da ki toplumumuz esasen bu konuda duyarlı ve bilinçli olduğunu çeşitli vesilelerle ortaya koymuştur. Bu konuda bilinçli ve duyarlı olmak her iki ülkeninde yararınadır. Türkiye Terör örgütleriyle mücadelede polisi, askeri ve 15 Temmuz gecesi tek yürek olup sokaklara dökülen silahsız ama korkusuz kahramanları ile başarılı olmuştur. Ülkemiz ve insanimiz demokrasisine sahip çıkmış ve zor günleri geride bırakmıştır.”dedi.

Daha sonra sohbet bölümüne geçen davetlilere ikramda bulunulurken, Maslahat Güzar A. Alper Yüksel de tüm davetlilerle yakından ilgilendi, sohbet etti.

Bir cevap yazın