• Per. Nis 18th, 2024

Yurt Disindaki Türklere Ytb’den Uzmanlik Bursu

ByHaber Merkezi

Tem 12, 2018

Yurt Disindaki Türklere Ytb’den Uzmanlik Bursu

YTB’den edinilen bilgiye göre, yurt disinda ikamet eden ve bu ülkelerde aile ve sosyal hizmetlere uygun bölümlerde üniversite ögrenimi görmüs vatandaslara, terapi ya da danismanlik gibi özel alanlarda uzmanlasmalari için ‘YTB Aile ve Sosyal Hizmetler Alanlarinda Uzmanlik Bursu’ verilecek.

Burs programi ile, yurt disinda yasayan vatandaslara yönelik aile ve sosyal hizmetler konusunda danismanlik, destek ve terapi gibi hizmetlerin çesitliliginin artirilmasini ve hizmet saglayacak insan kaynaginin yetistirilmesi hedefleniyor.

‘YTB Aile ve Sosyal Hizmetler Alanlarinda Uzmanlik Bursu’ ile yurt disinda ikamet eden ve bu ülkelerde pedagoji, sosyal pedagoji, pedagojik psikoloji, psikoloji, klinik psikoloji, tip ve dogal tip uzmanligi, gerontoloji gibi bölümlerde üniversite ögrenimi görmüs vatandaslarin belli alanlarda uzmanlasmasi için mesleki sertifika programlari desteklenecek.

NITELIK KAZANDIRILACAK

Burstan yararlanarak aile ve sosyal hizmetler alaninda uzmanlasanlar, çocuk bakim yurtlarinda, kres ve gündüz bakim evlerinde, yetistirme yurtlarinda, rehberlik arastirma merkezlerinde, hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, ruh sagligi kurumlarinda, huzurevi ve dinlenme yurtlarinda, cezaevleri ve çocuk islah evlerinde, emniyet müdürlüklerinin çocuk bürolarinda, mahkemelerde bilirkisi olarak görev yapabilecekleri nitelikleri kazanacak.

Mesleki olarak ise psikolog, pedagog, aile danismani, terapist, gerontolog, yasli bakim uzmani, sosyal hizmet uzmani, sosyal hizmet tercümani, uzman bilirkisi gibi unvanlari alabilecek. Burs almaya hak kazananlarin YTB’nin bilgisi dahilinde, yurt disinda yerlesik ve Türk vatandaslarina yönelik faaliyette bulunan bir STK bünyesinde uzmanlik alanina uygun olarak yasli bakimi ve rehabilitasyon, gerontoloji, dil ve konusma terapisi, bagimlilik, engelli bakimi ve rehabilitasyon, aile ve evlilik danismanligi, kültürel tercümanlik gibi alanlarda gönüllü danismanlik hizmeti saglamasi bekleniyor.

KIMLER BASVURABILECEK?

Burs programina Türk vatandasi veya Mavi Kart sahibi olup ABD, Almanya, Avusturya, Avustralya, Belçika, Birlesik Krallik, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Isveç, Isviçre, Italya, Kanada, Norveç gibi yurt disinda vatandaslarin yogun olarak yasadigi ülkelerde, aile ve sosyal hizmetler alaninda egitim alanlar burs için basvuru yapabilecek. Basvuranlarin ayrica, 1 Ocak 1975 ve sonrasi dogmus olmalari, orta ögrenimini yurt disinda tamamlamis olmalari, ilgili ülke makamlari tarafindan resmi olarak kabul edilen bir uzmanlik egitim programindan kabul almis olmalari da gerekiyor. Ilgilenenler, detayli bilgi için ashburs@ytb.gov.tr adresine elektronik posta gönderebilir ve basvuru.ytb.gov.tr sayfasindan programa basvurabilir.

Kaynak: Hürriyet

Bir cevap yazın