• Cts. Nis 20th, 2024

HOKAF Futbol Turnuvasi ve Kültür Söleni Amsterdam’da Yapildi

ByHaber Merkezi

Haz 22, 2018

HOKAF Futbol Turnuvasi ve Kültür Söleni Amsterdam’da Yapildi

Hollanda Karamanlilar Federasyonu (Hokaf), bu bayramda farkli bir etkinlige daha imza atarak, bir ilki gerçeklestirdi. Futbol turnuvasi, bayramlasma ve kültür sölenine 3 binden fazla katilim oldu, Baskentte adeta festival havasi yasandi.

Baskent Amsterdam’daki AGB Futbol Kulübü tesislerinde sabahin erken saatlerinde baslayan ‘Hokaf Futbol Turnuvasi ve Kültür Söleni’, ilk olarak Istiklal Marsimizin okunmasi ve Hokaf Baskani Mustafa Duyar’in katilimcilara hitabi ile basladi.

Hokaf Baskani Mustafa Duyar, “Federasyonumuzun düzenlemis oldugu, 3’ncü geleneksel köy ve kasaba dernekleri futbol turnuvasina ve kültür sölenimize katiliminizdan dolayi hepinizi en kalbi duygularimla selamliyorum.

Bu etkinligimize katilarak bizlere güç veren, köy ve kasaba derneklerimize, sporcu kardeslerimize, yine onlara maddi ve manevi destek olan derneklerimize, bu organizasyona katki yapan degerli sponsorlarimiza ve siz saygideger hemserilerime, cani gönülden tesekkür ediyorum. Artik geleneksellesen futbol turnuvamiz, her geçen yil daha da ilerleyerek, kaliteyi artirmaktadir. Bu yil bayram olmasi hasebiyle de senlik havasinda olmasi, turnuvamiza ayrica renk katmistir. Futbol turnuvasindan amaç, köy derneklerimiz arasinda birlik ve beraberligi pekistirmek ve gençlerimizin kaynasmasini saglamaktir. Turnuvamiz; Karamanimiz adina, birlikteligimizi güçlendirerek, bizlere yakisir, dostça kardesçe bir mücadele içinde gerçeklesti. Tüm sporculara ve katilimcilara ayri ayri tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.

Karaman iline bagli Hollanda’daki kasaba ve köy derneklerinin üye ve köylülerinin istirak ettigi sölende ‘Köy Çadirlari’nda hemserileriyle bayramlasma ve sohbet etme ortami saglandi. Yemek, elisi, hediyelik esya, seyahat bürosu ve Karaman’in kültürünü yansitan 50 farkli stant yer aldi.

Hollanda’nin her bölgesinden Almanya ve Belçika’dan ailece katilimin oldugu sölende canli müzik imkâni da saglandi. Müzisyenler Murat Ay, Âsik Çaglari ve Recep Erecek ile DJ Sertay ve Grup X, gün boyu katilimcilara müzik ziyafeti çektiler. Zaman zaman halay, zaman zaman Karaman’in yöresel kasik oyunu ile gerçek bayram havasi yasatildi.

Farkli lezzetlerin sunuldugu stantlara çok yogun ilginin oldugu bayramlasma gününde, çocuklar da unutulmadi ve onlar için özel oyun alanlari kuruldu, çocuklar gönüllerince eglendiler. Öte yandan katilimcilar alisveris stantlarinda uzun kuyruklar olusturdu.

Utrecht ve Den Haag kentlerinde önceki yillarda gerçeklestirilen ve bu yil 3.kez gerçeklestirilen ‘Hokaf köy ve kasaba dernekleri Futbol Turnuvasi’na 12 köy dernegi takimi katildi.

Turnuvaya katilan köy dernek takimlari sunlardi: Kizilyaka, Kizilkuyu, Gödet, Burhan, Yollarbasi, Bardas, Baskisla, Çukurbag, Göcer, Bozkandak, Kazim Karabekir ve Morcali.

2 grup halinde 12 takimin oynadigi çekismeli müsabakalar sonucunda Yollarbasi ve Morcali Köy Dernegi takimlari final ipini gögüslediler.

Kolay Final
A Grubundan finalist olarak çikan Yollarbasi takimi, B Grubundan finalist olarak çikan Morcali takimina çok zorlanmadan, kolay kazandi. 15’er dakika, 2 devre oynanan final maçinda Yollarbasi, rakibi Morcali’yi 4-0 gibi net bir skorla yenerek ‘Hokaf 2018 Futbol Turnuvasi’nin sampiyonu oldu.

Hokaf yönetim kurulu üyesi ve Amsterdam Temsilcileri Ahmet Can, Ramazan Arslan ve Ömer Erdem, “Bayramin 3.günü gerçeklestirmis oldugumuz organizasyonda temel amacimiza ulastigimiza inaniyoruz. Karamanlilar olarak birlik ve beraberligimizin ne kadar önemli oldugunu birken daha göstermis olduk. Ve siz degerli hemserilerimizin de aramizda bulunmanizdan dolayi son derece mutlu oldugumuzu belirtmek isteriz. Bu vesileyle bu sölenin gerçeklestirilmesinde bize maddi veya manevi destek olan herkese Hokaf adina bir kez daha tesekkür ediyoruz” dediler.

Türkiye’ye uçak bileti ve farkli hediyelerin çekilis ile verildigi sölen, aksam geç saatlerde her hangi bir sorun yasanmadan sona erdi.

Bir cevap yazın