• Cum. Mar 29th, 2024

Hotiad Awards 2017 Ödül sahipleri Belli Oldu

ByHaber Merkezi

May 7, 2018

Hotiad Awards 2017 Ödül sahipleri Belli Oldu

Özcan Özbay

Kisa adi Hotiad olan Hollanda Türk isadamlari Dernegi tarafindan her yil düzenlenen Yilin Basarililari Ödül Galasi bu yilda görkemli sekilde gerçeklesti.

Capelle Aan Den Ijssel kentinde düzenlenen ve Rotterdam Baskonsolosu Sadin Ayyildiz ile Denk Partisi Grup Meclis Baskani Tunahan Kuzu’nun da katildigi törende 4 Bransta yapilan seçimlerde kazananlar törenle açiklandi. “Yilin Ögrencisi” ödülünü Hüseyin Sen, “Yilin Kültür ve Sanat” ödülünü ses sanatçisi Aylin Sezer, “Yilin sporcusu” ödülünü FIFA kokartli hakem Serdar Gözübüyük ve “Yilin Genç Girisimcisi” ödülünü ise Nilgün Sahin aldi.

Açilis konusmasini yapan Hotiad Baskani Hikmet Gürcüoglu is adamlari dernegi olarak amaçlarinin Türklerin elde ettigi basarilari sahiplenmek, alkislamak ve ödüllendirerek daha fazlasi için motive etmek oldugunu söyledi.

Zor bir dönemde olduklarini, bir yandan popülizm diger taraftan Islam düsmanliginin ve birçok sosyal olumsuz etkenin var oldugunu vurgulayan Gürcüoglu, “Kendimizi bu toplumun asli bir parçasi olarak görüyor ve bu ülkenin problemlerinin çözümüne ortak olmak istiyoruz. Türk toplumunun basarilarini paylasmak istiyoruz. Artik o acikli göç hikayelerini unutacagiz. Bundan sonra basari yarisi ve kendini asma hedefi var.” dedi.

Daha sonra Amsterdam Türk Halk Müzigi Korosu misafirlere muhtesem bir konser  verdi. Sevilen eserleri seslendiren Amsterdam Türk Halk Müzigi Korosu üyeleri misafirlere ve Hotiad yönetimine süprizlerde yaparak önce Hotiad ikinci Baskani Seref Aktürk ün çok sevdigi bir eseri kendisine armagan ettiler, sonrasinda da Hotiad Baskani Hikmet Gürcüoglu nu sahneye davet ederek okul dönemi arkadaslarindan Aydin Durmus Sentürk ile bir sarki söylemesini istediler. Istegi kirmayan Gürcüoglu ve Sentürk bir asker türküsü olarak ta bilinen Yemen Türküsünü birlikte seslendirdiler.
Konser bölümü agirlikli olan ilk bölümün ardindan verilen yarim saatlik mola sonrasinda ikinci bölüm olan ödüllerin açiklanmasi bölümüne geçildi. Ödül kazananlar belirlenirken bir konusma yapan Rotterdam Baskonsolosu Sadin Ayyildiz, Türk toplumunun her alanda yaptigi katkiyla Hollanda’ya sahip çiktigini ve böylece bu ülkenin ayrilmaz bir parçasi olduklarini ortaya koyduklarini söyledi.

Ayyildiz, basarinin sadece farkli dallarda alinan dereceler olmadigini belirterek, söyle konustu: “Basari bir serüvendir, yolculuktur ama ulasilmasi gereken son nokta degildir. Hayat boyu devam eder ve siniri yoktur. Önemli olan o motivasyonu, iradeyi, gücü ve azmi kaybetmemektir. Yasama olan bagliligi insanliga olan bagliligi kaybetmemektir. Siz ne olursa olsun bu motivasyonunuzu kaybetmeden ülkeye katki saglamaya devam edin. Yeni nesli bu anlayisla bilinçli bir sekilde yetistirin.”

Törenin son kisminda da 2016-2017 yillari arasi yapilan O ses Türkiye yarismasinda Hollandayi temsilen yarismaya katilan Feyza Erdurcan sahne alarak katilimcilara sevilen sarkilardan hazirladigi bir mini konser sundu.
Yilin Ogrencisi Odulu Huseyin Sen in
Yilin Kultur Odulu Aylin Sezer in oldu.
Yilin Genc Girisimcisi Nilgun Sahin
Yilin Sporcusu Serdar Gozubuyuk

Bir cevap yazın