• Sal. Nis 16th, 2024

KIRMIZI LALE KOROSUNDAN YİNE MUHTEŞEM BİR MÜZİK ZİYAFETİ

ByHaber Merkezi

May 6, 2018

KIRMIZI LALE KOROSUNDAN YİNE MUHTEŞEM BİR MÜZİK ZİYAFETİ

Özcan Özbay

Hollanda da geleneksel hale gelen ve bu yil 6. si düzenlenecek olan Kirmizi Lale Film Festivali (Rode Tulp Film Festivaal) bünyesinde olusturulan Kirmizi Lale Korosu Festival öncesinde Müzik severlere unutamayacaklari bir Müzik verdi.

Rotterdam da bulunan Zuid Plein Tiyatro salonunda Nezahat Yildirim in sunumuyla gerçeklesen konserde Müzik severler salonu tamamen doldurdular. Sef Burak Dolutas yönetimindeki Perkusyon Erdeniz Kaynak, Klarnet Baris Umarer, Keman Miriam den Boer, Gitar Aktas Erdogan ve Baglama Suat Aydemir den olusan Muzisyen grubu ile Kirmizi Lale Korosu 2 bölüm halinde gerçeklestirdikleri konserde seslendirdikleri tüm parçalara salondaki davetlilerde eslik ettiler.

Koro halinde söylenen güzel eserlerin disinda Koristlerden Tuncay Tarimci Bir ihtimal daha var o da ölmekmi dersin`i, Kaplan Sipahi Kapildim Gidiyorum Bahtimin rüzgarina adli eseri, Osman Büyükyilmaz ve Leyla Cansizlar Fikrimin ince Gulu adli eserleri seslendirirken Ecem Bozkurt ile Udu ile Bir Kizil goncaya benzer Dudagin adli eseri icra ettiler.

Programin süpriz bölümünde de yine önceki yil oldugu gibi Amsterdam Aslan Müzik Grubu da sahneye gelerek, sevilen eserlerle önce kendileri müzik severleri costurdu sonrasinda da Kirmizi Lale Korosuna eslik ettiler.

Konser programina süpriz konuk olarak ünlü Modaci Cemil Ipekçi de katildi. Gecenin ana sponsörlerine, Sef Burak Dolutas Aslan Müzik sefi Aylin Akdag ya çiçekler verilerek tesekkür edildi.

Bir cevap yazın