• Çar. Nis 24th, 2024

Türk Üniversitelerinden Avrupa Cikartmasi

ByHaber Merkezi

May 4, 2018

Türk Üniversitelerinden Avrupa Cikartmasi
Özcan Özbay

Hollanda’nın Rotterdam kentinde 11. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı düzenlendi.

Türk Üniversiteleri için uluslararası danışmanlık ve başvuru hizmeti sağlayan Trucas tarafından Rotterdam da organize edilen fuarda Türkiye’den 21 üniversiteden temsilci, fuarda stand acarak başvuru, bölüm seçimi, burs ve yurt olanakları gibi konularda ziyaretçileri bilgilendirdi.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş da Avrupa’da yaşayan Türk kökenli öğrencilere farklı alanlarda geniş yelpazede fırsat sunduklarını dile getirdi.

Daha önce Aydın Üniversitesine 100’e yakın öğrenci götürdüklerine dikkati çeken Arslanbaş, “Bugün bu öğrencilerin başarılarını ve mezuniyetlerini görüyoruz. Dönüp burada hem ülkemiz hem vatandaşı oldukları ülke için çalışacaklar. Biz insan kaynağı yetiştiriyoruz.” diye konuştu.

Hollanda devletinin bu öğrencilere Türkiye’de kredi ve burs imkanı sağladığını belirten Arslanbaş, “Hollanda’da üniversite sayısı az ve iyi bölüme yerleşen öğrenci sayısında da ciddi eleme oluyor. Türk vatandaşlarının iyi bölümlere yerleşebilmeleri olasılığı çok düşük. Biz bu çocukları Türkiye ve Kıbrıs’a götürerek Avrupa standlarında eğitim aldırıyoruz ve Avrupa Birliğince tanınmış diploma veriyoruz.” dedi.

Acıbadem Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Istanbul Gedik Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Istanbul Aydın Üniversitesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi, Istanbul Gelişim Üniversitesi, Istanbul Şehir Üniversitesi, Istanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesinin katildigi Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı, hafta sonu da Belçika’nın başkenti Brüksel’de ve sonrasinda da Almanya’nın Köln kentinde açılacak.

Bir cevap yazın