• Per. Nis 25th, 2024

HATK DERNEĞİ’NİN 25. YIL KUTLAMASI DEN HAAG’DA YAPILDI

ByHaber Merkezi

May 1, 2018

HATK DERNEĞİ’NİN 25. YIL KUTLAMASI DEN HAAG’DA YAPILDI

Deniz Erkocu / Den Haag

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği, kuruluşunun 25. Yılında Den Haag
da bir şenlik düzenledi.

Çeyrek asrı geçen bir süredir Hollanda’nın Den haag kentinde sosyal, kültürel, eğitim ve spor alanlarında başarılı çalışmalar yürüten Hollanda Azerbaycan Turk Kültür Derneği, kuruluşunun 25. Yılı dolayısıyla Lahey kentinde bir dizi etkinlikler düzenledi.

ETKİNLİKLERDE FİNALDE 25. YIL ŞENLİĞİ ORGANİZE EDİLDİ

Şenliğe ilgi oldukça fazlaydı. Lahey’deki Opera salonunda organize edilen etkinliğe Hollanda Azerbaycan Lahey Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Celal Mirzayev , TC Rotterdam Başkonsolosluğu’ndan Başkonsolos Yardımcısı Murat Sezgin, Hollanda Türk Federasyon Başkanı Murat Gedik, Lapon Başkanı Arif Yakışır, Tover Başkanı Durmuş Doğan, Den Haag Turk platformu baskani Bektas Sahin, Hotiad Genel Sekreteri Faruk Halici, Irak Türkmen Derneği Başkanı Sabah Mardan, Lahey Belediye Meclis üyesi ve İslam Demokratlar Partisi Grup Başkanı Tahsin Çetinkaya’nın yanı sıra Azerbaycan Ana veten cemiyeti baskani Mayise Gundogdu, BAK Sedri Sahil bey katıldı. Bazı Hollandalı konukların da davetli olduğu şenlikte bir konuşma yapan Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın konuşmasında “Lahey kentinde 25 yıl evvel bir grup Azerbaycan sevdalısı gönüllüler tarafından kurulan derneğimiz 25. Yıldır bir çok başarılı çalışmaya imza atmıştır. Sosyal , Kültürel ve eğitim çalışmalarımızın yanında Hollandaca dil kursları,Hocali ve 20 janvar ,31 mart soykirim sehitlerini anma, spor etkinlikleri organize etmekteyiz. Yarının teminatı olan çocuklarımıza öz değerleri ve kültürümüzü öğretmek için çeyrek asırdır çalışmalar yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Kısa bir süre once Azerbaycan Diaspora komite baskanligina getirilen Fuat Muradov beyide destekliyor ve calismalarinda basarilar diliyoruz. 25 yılda güzel çalışmalara imza attık. Ermenilerin sözde soykırım tezlerine karşı bizde karşı atağa geçerek çalışmalarda bulunduk. Lahey kentinde Adalet Divanına çok yakın bir yerde Hocalı Soykırım anıtını dikerek, Ermenilerin yaptığı bu zulmü batı kamu oyuna duyurmaya çalıştık ve bu çalışmaya da devam ediyoruz. Ayrıca Ermenilerin anıt dikmesini önlemek için 20 bin imza toplayarak ilgili makamlara ileterek toplumsal barışa katkıda bulunduk. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bu balgamda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Daha sonra sahne alan Azerbaycan ve Turk sanatçılar Erdal Baydar, Elxhan Rzayev, Sudet Gazi Kerküklü ve Frangiz Bagırova Azerbaycan ve Türkiye’den derlenmiş oldukları türküleriyle salondaki konuklarla birlikte hoşça vakit geçirdiler.

Daha sonra Azerbaycan Turk Kultur Dernegi Halk folklor ekibi Azerbaycan Halk danslarını sergilediler Halayların ve Azerbaycan ve Turk ezgilerinin eşliğinde coşan konukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Daha sonra Derneğin kuruluşundan bu yana emeği geçenlere ve şenliğe emeği geçenlere ve sponsorlara plaketleri takdim edildi.

Programın sonunda 25. Yıl pastası kesildi ve konuklara ikram edildi.

Bir cevap yazın