• Cum. Mar 29th, 2024

ÇOCUKLAR ÖZÜR DİLERİZ

ByOzcan Ozbay

Nis 22, 2018

ÇOCUKLAR ÖZÜR DİLERİZ

Dünya da çocuklara özel bayram düzenleyen ilk ve tek ülkeyiz biz.

Onca yaşanan sıkıntılı dönemlerde böyle bir bayramı düşünebilecek kadar ileri görüşlü, dönemin Dünya liderlerinin bile kıskandığı büyük bir liderin, bir önderin, Atatürk ün çocuklara hediye ettiği o günlerden, çocuklarımızın erken büyümek zorunda kaldığı bu günlere geldiğimiz için çocuklarımızdan özür diliyorum.

O büyük lidere, Türklerin ATA sina, ATATÜRK e küfür edenin pirim yaptığı bir dönemde yaşamanın sıkıntıları içimizde.

Bu gün tüm MASA sahipleri yerlerini tedirginlikle de olsa adetten ya çocuklara verecekler. Zaman öyle zaman ki o koltuklara oturacak çocuklar bile belli bir zaman öncesinden seçilip, özel eğitilip, neler söyleneceği beyinlerine kazınmış vaziyette oraya oturup ona söylenenleri söyleyip afferim alacaklar, he bir de yaşlarına göre hediyeler verilecek.

Çok mutlu olacağız çokkkkk.

Diyeceğiz ki Maaşaallah ufak çocuk zehir gibi neler de biliyor, nelerde söylüyor…

Ya bırakın bu işleri…

Bulmaca Eğitim sistemi yüzünden zaten yarış atına dönmüş, sırtlarındaki çantada kendi ağırlıklarına yakın kitaplarla hammallar gibi daha çocukken belleri bükülmüş çocukları bırakında çocuk olsunlar…Çocukluklarını yaşasınlar.

Eğer zamanında yaşanmayan birşey kalırsa bu ileride zaten kendiliğinden ortaya çıkıyor… Büyüyünce çocuk olup geleceği kendilerine teslim ettiğimizde bizleri hayal kırıklıklarına uğratmamaları için lütfen çocuklarımızın gerçekten ÇOCUK olduklarını hatırlayın.

Son zamanlarda çocuklar hakkında konuşulan iğrenç şeyleri saymaktan bile utanıyorum o yüzden ona hiç değinmedim, ama çocuklar çocuk kalsın, çocukluklarını doya doya yaşasınlar. Gelecek onların. Yarınlarımızı vereceğimiz, bizleri yönetecek olan çocuklarımızdan uzak durun.

Dünyanın bizi kıskanıyor (!) dedikleri söz doğru ama zaman yanlış. Bizi o Sarı Saçlı Mavi Gözlü Adamın yaşadığı dönemlerde gerçekten kıskanıyordu Dünya. Ama şimdi…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; cop toplamak zorunda kalan, oto tamircisinde çalışmak zorunda kalan, çocukların olmaması yerlerde çalışıp çıraklık yapan, babasının borcu karşılığı satılan, AĞA istedi diye hediye olarak verilen, okul zamanı sırtında on kilo yükle sabahın köründe okula gitmek zorunda kalan, canların sıkıldığında her an değişebilecek bir eğitim sistemi döneminde yaşayıp başarılı olmaya çalışan, kısacası Ülkemin çocukları ve tüm ulusumun bayramı kutlu olsun.

Bir cevap yazın