• Cum. Mar 29th, 2024

Hatayli Karsu Dönmez’in Basari Öyküsü 2. Kez Belgesele Konu Oldu!

ByHaber Merkezi

Nis 18, 2018

Hatayli Karsu Dönmez’in Basari Öyküsü 2. Kez Belgesele Konu Oldu!

“Bu Kizin Öyküsü”adli 9 farkli genç kadinin basari öyküsünün anlatildigi belgeselde Hatayli Karsu Dönmez de yer aliyor.

BluTV’de her hafta farkli bir öykünün anlatildigi belgesel serisi 9 hafta sürecek. Belgeseller; kendi basari öyküsünü yaratmis ve kendi yolunu çizmis her bir genç kadinin yasadiklarini anlatiyor.

Hatay’dan Hollanda’ya göç etmis bir ailenin kizi olan Karsu Dönmez, 16 yasinda babasinin Amsterdam’daki restoraninda garsonluk yaparken piyano çalmaya baslamis. Carnegie Hall basta olmak üzere dünyanin en önemli sahnelerinde konserler veren Karsu, ayni zamanda aktif bir toplum gönüllüsü; Amsterdam’daki merkez tren istasyonunda Ortadogu ve Afrika’dan gelen mültecilere yardim ediyor. Atina’da, mültecilerle çalisan Happy Caravan adli örgütün de elçisi. Hollanda’daki Türkler’in entegrasyonunda semboller arasinda gösterilen Karsu Dönmez; azmin, tutkunun ve basarinin sembolü oldugunu kanitlamis.

Daha önce Hollandali bir rejisör Mercedes Stalenhoef tarafindan yapilan belgeseli tüm dünyada gösterilen Karsu, 4 Mayis Cuma günü Zorlu Performans Sanatlari Merkezi Ana Tiyatro’da Atlantic Records’un kült eserlerine yeniden hayat verecek olup, dünyaca ünlü bir müzik otoritesi olan Ahmet Ertegün’ün hikayesini anlatacak. Karsu, 30 Mayis’ta da Londra’da sahneye çikacak.

Bir cevap yazın