• Çar. Nis 24th, 2024

ZEKİ BARAN HEM CHARLOİS E HEMDE SİYASETE VEDA ETTİ

ByHaber Merkezi

Nis 17, 2018

ZEKİ BARAN HEM CHARLOİS E HEMDE SİYASETE VEDA ETTİ

Özcan Özbay (Özel Haber)

Hollanda Rotterdam ın tanınmış siyasetçilerinden, uzun yıllar Belediyecilik yapan ve siyasette aktif görevler alan Zeki Baran son görev yeri olan Charlois Belediyesindeki Başkan yardımcılığı görevini seçimlerin ardından iade ederek, hem Charlois Belediyesinden, hem de Siyasetten ayrıldı.

Hollanda da geçtiğimiz 21 Mart ta yapılan yerel seçimler sonrasında seçime katılmayanlar ve seçilemeyenler görevlerini teslim ederken yeni seçilenler de görevlerini t eslim almaya başladı. Rotterdam ın tanınmış siyasetçilerinden Pvda (işçi partisi) üyesi Zeki Baran da 21 Mart seçimlerinden sonra görevini yeni seçilenlere teslim ederek hem Charlois Belediyesinden hemde Siyasetten tamamen ayrıldığını açıkladı. Charlois Belediyesinde yapılan törende bir konuşma yapan Zeki Baran kendisine olan güven için belde halkına ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Charlois Belediye Başkanı Ronald Tol da Zeki Baran a yaptığı başarılı çalışmalar için teşekkür ederek Charlois in en önemli ödülü olarak kabul edilen Charlois in kurucusu Karel de Stoute nin Braonz bir heykelini hediye etti.

Zeki Baran Siyasette kaldığı süre için de iki yıl il yönetiminde, bir dönem il genel meclisinde Rotterdam temsilcisi olarak ve son olarak ta sekiz yıl görev yaptığı Charlois Belediyesinde altı yılı meclis üyeliği, iki yılıda Belediye Başkan Yardımcılığı olarak görev yaptı.

Siyasetten uzak yeni bir yaşam sürmek istediğini açıklayan Baran kendi özel işleri ile uğraşacağını, eş ve dosta daha çok zaman ayırabileceğini de sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın