• Cum. Nis 19th, 2024
www.radyodeniz.com

Sociale Hygiene Diplomasi olanlar Dikkat!!!

Özcan Özbay (Özel Haber)

Hollanda da kisaca HORECA olarak bilinen (Sociale Hygiene) Saglikli Sosyal iliskiler diplomasi olanlar aman dikkat! 1 Mayis a kadar diplomalarinizi SVH nin resmi web sitesi (https://www.svh.nl/customer/account/create/) uzerinden bilgileriniz ile giris yapip gunceleme yapmazsaniz diplomalariniz 1 Mayis tan sonra iptal olacak.

Konu ile ilgili olarak goruslerini aldigimiz kisa adi OBI olan (Ontwikkeling Beroeps Instituut) Baskani Sefa Aydogan 10 Nisan tarihinde SVH nin resmi sitesinde bir konuda arastirma yaparken tesadufen gordugu bu konuyu yetkililere sorduktan sonra aldigi cevapla saskina dondugunu belirtti. Aydogan “SVH Kurumu ile yaptigim gorusmede bana “bu bilgiyi sizede gonderdik” dediler. Bana gelen bir yazi yok. Bunun iyi niyetli olmadigini dusunerek avukatlarimizla konuyu adli mercilere tasimak karari aldik. Son yazismalarimiza cevap bekliyoruz.”dedi.

Normalde bir kez aldiginizda omur boyu gecerli olan bu kamuoyunda Sosyal Hijyen Diplomasi, bu yeni duzenleme ile 1 mayis 2018 tarihine kadar elinde bu diplomasi olan kim varsa SVH nin resmi web sayfasina girerek oradaki Kayit etme bolumunde bilgilerini girerek guncelleme yapmak zorunda birakildi. Bu islem ozellikle ulkedeki elinde diploma olan Arap, Turk, ingiliz ve Cin asilli kisilere tam duyurulmadigini gozlemledik. Durumun ciddiyetini anlatabilmek icin tum mecralari degerlendirmeye calisiyoruz. Eger diploma sahipleri 1 Mayis tarihine kadar bu diplomalarini SVH nin sitesinde guncellemezlerse diplomalari gecersiz sayilacak ve yeniden diploma alabilmeleri icin de hem zaman hemde 58 euro karsiliginda yeniden sinava girip diploma almalari gerekecek.”dedi.

Yaklasik 10 bin kisiden bahsettiginin altini cizen Sefa Aydogan “Bunun bana gore yapilmis olmasinin sebebi sanirim sistem icerisinde bazi isimler ya silindi yada kayittan dustu. Cunki diplomasini kaybeden kisi yeni diploma alabilmek icin yeniden muracaat ettiginde kendi adinin kayitlarda olmadigini nedeniyle kurum icerisinde sikayetler cogaldi. SVH de bu yanlislarin duzeltilmesi icin bu uygulamaya gitti. Buraya kadar hersey normal. Ama bunu kisa bir zaman icinde yapmak istemesini ve yeterince duyurunun yapilmamasini anlamak mumkun degil. Ben bile normalde bana bilgilendirme yapilmasina ragmen bunu tesadufen ogreniyorum.

YAPILMASI GEREKENLER

1995 yilinda Hollanda Meclisinde Saglik Bakanligi, Halk Bakanligi ve Spor Bakanliginin ortak karari ile Ulkede yasayan azinliklarin kendi dillerinde Sinav Haklari verilmesine bagli olarak Elinde bahse konu Sosyal Hijnen (Sociale Hygiene) Saglikli Sosyal iliskiler diplomasi olanlar 1 Mayis tarihinden once SVH nin web sitesine girerek burada ki bilgiler dogrultusunda kendi bilgilerini guncellemeleri gerekiyor.

“Bizim kurum olarak 1500 uyeli olmamiz cok onemli” diyen Sefa Aydogan “Bahsettigimiz bu Bakanliklarin suan yapacaklari herhangi bir degisiklik icin danisacagi, fikir alis verisi yapacaklari hic bir kurum yok. Biz bu konumda bir kurum olmaya calisiyoruz. suan yaklasik 800 uyemiz var ama eger 1500 uyeye ulasirsak bahsedilen konulardaki bu uc bakanlik yapacagi tum yenilik ve degisikleri bizlerin bilgi ve tavsiyeleri dogrultusunda yapmalari gerekecek.”dedi.

“Bu uyariyi mutlaka dikkate alin” diyen Aydogan “Diploma sahibi herkes uyelik ve bilgi almak icin bize 0641814030 telefon ile yada saydogan@live.nl email araciligi ile direk olarak bana ulasabilirler.”dedi.

Bir cevap yazın