• Cum. Nis 19th, 2024

Hollanda’yi Sallayan Türk! Naci Ünüvar

ByHaber Merkezi

Nis 3, 2018

Hollanda’yi Sallayan Türk! Naci Ünüvar

Hollanda’nin ekol kulüplerinden Ajax’in alt yapisinda forma giyen 14 yasindaki Türk asilli Hollandali futbolcu Naci Ünüvar, her geçen gün artan performansi ile Hollanda’da gelecegin yildiz adaylari arasinda gösteriliyor.

Son olarak Ajax kulübünün düzenledigi ve dünyanin dört bir yanindan dev takimlarin alt yas kategorilerinin katildigi turnuvanin finalinde en degerli oyuncu seçilen Naci Ünüvar, ayni zamanda Ajax U17 – Juventus U17 arasinda oynanan final maçinda 2 gol birden atti.

“17 YASIMDA ARENA’YA ÇIKMAK ISTIYORUM”

Sporx haberine göre, turnuvada gösterdigi performansla yildizlasan 14 yasindaki yildiz adayi, gelecek planlari hakkinda konustu. Örnek aldigi futbolculari ve hayallerini açiklayan Türk futbolcu, “Hala yas grubum olan U15 takiminda oynuyorum. Ama U16 ve U17 takimlarinda da oynamaya basladim artik. 10 numara pozisyonunda oynamayi tercih ediyorum. Örnek aldigim iki futbolcu var. Biri Cristiano Ronaldo. Çünkü çok çalisiyor. Mentalitesi normal degil, çok güçlü. Onu izlemeyi çok seviyorum. Digeri ise Ajax’yan Donny van de Beek. Benim pozisyonumda oynuyor ve Ajax alt yapisindan yetisip A takima kadar çikti. Ben de çok siki çalisip A takima çikmak istiyorum. Umarim 17 yasimda Amsterdam Arena’da Ajax A takimi ile sahaya çikmis olurum.” diye konustu.

6 kez Hollanda U15 milli takim formasini giyen yildiz adayi futbolcu, her iki ayagini da kullanabiliyor.

8 YASINDA AJAX’A TRANSFER OLDU

Futbola, futbolcu olan babasini henüz 2 yasinda statta izleyerek baglanan 2003 dogumlu Naci, 4 yasinda futbola basladi. 4 sene Amsterdam’da amatör kulüplerde oynayan minik yildiz 8 yasina geldiginde Ajax tarafindan transfer edildi ve hala ayni takimda forma giyiyor.

Kaynak: Skorer

Bir cevap yazın