• Cts. Nis 20th, 2024

Gacılar sizlerden istirham ediyoruz, lütfen “koca-lar-iniz-a” sahip çıkın..!

Byadmin

Oca 14, 2018

Gacılar sizlerden istirham ediyoruz, lütfen “koca-lar-iniz-a” sahip çıkın..!

Bu deli yine ne diyor dediğinizi duydum! Hem o deli değil canım zir deli olacaktı.. Bu haftanın konusu Özgür kadınların dramı.. Dram diyorum çünkü gerçekten dramın önde gidenini yaşıyoruz yahu. Biraz insaf yani.. Resmen psikolojik şiddet uygulanıyor bazı kadınlara ve biz, yani o bazı kadınlar, artık yeter diyoruz! YETER!

Başlamadan belirtmeliyim ki bütün koca-lar-a geçerli değil bu yazı, bazılarına geçerli.. Çok düzgün pırlanta gibi eşler de var, görüyoruz. Adam gibi adamlar yani.. Herkesi zan altında bırakmak olmaz tabi.

Özgür kadın ne dir? Özgür kadın biz bazı kadınlara göre kendini geliştirmiş, prensipleri olan, hayatını kendisi idare eden, kendi ayaklarının üzerinde duran, insanlara insan gibi muamele eden bir insandır. Bazıları ise bu kadınların aşırı rahat olduğunu düşünür, yani şöyle söyleyim, o bar senin bu bar benim gezdiğimizi falan düşünürler. Yok, arada bir gezeriz fakat her hafta veya her gün de gezmiyoruz çünkü vaktimiz yok. Neyse, özgür kadının özgür kadınlara göre ne olduğunu ve bazılarına göre ne olduğunu açıkladıktan sonra konumuza gelebiliriz.

Girdiğimiz ortamlarda insanlara insan oldukları için selam verdiğimiz doğrudur, oturup bir fincan kahve içtiğimiz de doğrudur fakat senelerdir, ki ben 2013 yılının kasım ayından itibaren bu organizatörlerin, sivil toplum kuruluşların, gazetecilerin bulduğu dünyanın içerisindeyim. İlk yazımı 2015 yılının ocak ayında yazmıştım, o zamanlar Güncelhaberde başlamıştım ve konular genelde bu yönlü olmuştu. Hatta ikinci yazım “Face bekarları” adı altında yayınlanmıştı. Ben bu konuyu yazmaktan az biraz sıkılmaya başlamış olsam da hala hiç bir şey değişmemiş aradan 3 sene geçmiş olmasına rağmen. Değişir mi? Bilmiyorum, fakat değişene kadar yazacağız artık.. Face bekarları genelde bizim Türk erkeklerinin Facebook’da bekar takılıp gerçek hayatta evli olan erkeklerdir. Ben bunlara bir ara Kaşar Beleş Jigolo da demiştim fakat sorunun ben sadece o evden kaçan, dışarıda macera arayan erkeklerden kaynaklandığını düşünmüyorum artık, kimse de kusura bakmasın bacım!
Bacılarım, kardeşlerim, ablalarım, teyzelerim, lütfen evde kocanızla beraber otururken şalvar giymekten vazgeçin, onlara yemek ve temizlik dışında biraz olsun ilgi gösterin, sadece çocuklarınızla ilgilenmeyin, beraber yemeğe çıkın, tatile gidin, evliliklerinizdeki kaybettiğiniz heyecanı tekrar yakalamaya çalışın, ben ne biliyim eşinizle iletişim kurun be! Baktınız olmuyor beraber el ele tutuşup terapiste gidin, olmaz mı? Bu evlilik içerisinde yaşanan iletişim kopukluğunu tekrar birbirine yapıştıran çok güzel terapistler varmış. Hatta sağlık sigortanız karşılıyor bile olabilir yani.. Evliliğinden sıkılan erkeklerin uyguladığı şiddetten bu bahsettiğim özgür kadınlar var ya, artık bıktı! Resmen bıktı! Gerçekten bıktılar! Bende dahil bunlara..!

Her defasında kendimizi korumaktan bıktık, yorulduk abi! Yeter artık bacım, bi zahmet kocana sahip çık sonra kabak bizim başımıza patlıyor ama.. Haksızlık bu! Biz her defasında o maceracılarla uğraşmak zorunda mıyız? Değiliz! Bir zahmet artık kendiniz uğraşın ve siz Kaşar Beleş Jigololar da lütfen ötede oynayın..! Yeter uleng!

Loca Gundi sever sizi, face bekarlarını hariç!

Saygılarımla,

Cumhuriyetin büyümeyen asi kızı

Şenay Tosun

By admin

Bir cevap yazın