• Cum. Nis 19th, 2024

Hollanda’daki Müslümanlardan Huzurevine Ziyaret

ByHaber Merkezi

Oca 3, 2018

Hollanda’daki Müslümanlardan Huzurevine Ziyaret

Hollanda’da aralarinda mültecilerin de bulundugu gönüllü Müslümanlar, her hafta huzurevlerini ziyaret ederek Hollandali yaslilarin gönlünü alip mutlu ediyorlar.

ABDULLAH ASIRAN – Hollanda’da aralarinda mültecilerin de bulundugu gönüllü Müslümanlar, her hafta huzurevlerini ziyaret ederek Hollandali yaslilarin gönlünü alip mutlu ediyorlar.

Omalief ve Islam Color Vakfi tarafindan organize edilen huzurevi ziyaretlerinde, gönüllüler haftanin belirli günü ve saatinde kimsesiz yaslilara özel ilgi göstererek yardimci oluyorlar. Havanin güzel oldugu günlerde gönüllüler, yaslilarla alisveris yapiyor ve kültürel faaliyetlere katiliyorlar.
hollanda-huzureviRobijnhof huzurevi sakinlerinden 91 yasindaki Rie van der Vegte, AA muhabirine yaptigi açiklamada, gönüllüler yaninda oldugu için çok mutlu oldugunu söyledi.

Van der Vegte, “Beni ziyaret etmelerinden hosnut oluyorum. Bu yaptiklari benim için çok özel ve çok sey ifade ediyor. Sali günleri ne zaman gelecekler diye onlari dört gözle bekliyorum.” dedi.

Omalief Vakfi Baskani Mustafa Kus, amaçlarinin Islam dininin ve Türk kültürünün güzelliklerini göstererek huzurevinde bulunan yaslilara faydali olabilmek oldugunu kaydetti.

Kus, “Hollandali yaslilar çogunlukla yalnizlik çeken insanlar. Bizim dinimizden ve irkimizdan olmayan bu yaslilara yaklasarak onlara sahip çikiyoruz. Aslinda çok bir sey yapmiyoruz. Ilgimizi ve sevgimizi gösteriyoruz. Bizimle arkadas oluyorlar. Yasli bir nine bizimle tanismadan önce yasamak istemiyordu fakat biz onunla ilgilenmeye basladiktan sonra ölmekten vazgeçtigini söyledi.” diye konustu.
Hollanda Kraliyet ailesi tarafindan verilen iki ödül dahil bazi ödüller aldiklarini vurgulayan Kus, “Bu projeyi baska insanlara sunmak için çesitli bakanlar ve belediye baskanlari tarafindan kabul edildik.” ifadesini kullandi.

Huzurevi sakinlerinden Demans (bunama) hastasi olanlarin gönüllüleri hatirlayarak sevinçle karsiladiklarini aktaran Islam Color Vakfi gönüllüsü Korhan Tunca da, “Onlari mutlu görmek bizi de mutlu ediyor. Bu isi yapmaya basladigimda gençligin kiymetini daha iyi anladim. Topluma faydali olabilmek bana çok iyi his veriyor.” degerlendirmesinde bulundu.

Bir cevap yazın