• Cum. Mar 29th, 2024

HER EV KADININ BILMESI GEREKEN PRATIK BILGILER

ByHaber Merkezi

Ara 21, 2017

HER EV KADININ BILMESI GEREKEN PRATIK BILGILER

Gündelik hayatinizda sizi rahatsiz eden durumlar için bu bilgileri ögrenmeniz sart! Iste her kadinin bilmesi gereken pratik bilgiler…

1- Çiçeklerinizi böceklerden korumak için…
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgilerBitkilerin en büyük düsmanlari saksilarin içinde kendiliginden olusan kurtlardir. Çiçeginizin sulama suyuna bir tatli kasigi hardal karistirin. Böylece çiçeklerinizi zararlilardan korumus olursunuz.

2- Böcek isirigina patates!
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-2Tatilde veya evde fark etmez; bu yöntemi kullananlar ise yaradigini iddia ediyor. Eger vücudunuzun herhangi bir bölgesini böcek isirirsa, böcegin isirdigi o bölgeye patates koyun.
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-2patatesBöylece iltihaplanmayi önlersiniz.

3- Gülleriniz solmasin!
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-4Taze güllerinizi vazoya yerlestirirken, suyuna 1 tane aspirin atarsaniz, gül daha uzun süre solmadan yasar.

4- Yumurtalarinizin kolay soyulmasi için…
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-5Yumurta haslanirken suyun içine tuz atarsaniz kabuklar çatlamaz, sonrasinda daha kolay soyulabilen yumurtalar elde edersiniz.

5- Kuruyan ojeye aseton damlatin!
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-7
Ojenizin bozulmaya basladiginiz görüyorsaniz, ojenin içine biraz aseton damlatirsaniz daha uygun kivam elde edebilirsiniz. Böylece ojenin ömrünü uzatmis olursunuz.

6- Pancarin elinizde biraktigi kirmizi renkten kurtulun…
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-10
Çogu salatanin olmazsa olmazlarindan pancari kestikten sonra elinzide kalan lekeler sizi rahatsiz ediyorsa bir de bu yöntemi deneyin: Pancar lekelerini limon ile temizleyebilirsiniz

7- Ekmegin biçakla keserken dagilmamasi için…
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-13
Ekmeginizin dilimlerken parçalanmasini ve kirik olusmasini engellemek istiyorsaniz, biçagi kaynar suyun içerisinde biraz bekletin.

8- Spor ayakkabinizdaki lekelerden dis macunuyla kurtulun…
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-15
Spor ayakkabinizdaki lekelerden dis macunuyla kurtulabilirsiniz. Spor ayakkabinizin beyaz noktalarini kullanilmayan bir dis firçasina dis macunu sürerek firçalayin.

9- Duvarinizdaki lekeyi dis macunuyla temizleyin!
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-16
Duvarlarinizdaki herhangi bir lekeyi özellikle kalem ve boya lekesini dis macunuyla temizleyebilirsiniz.

10- Sogan ve sarimsak kokusu sinen ellerinizi dis macunuyla ovun…
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-17
Dis macununun bir baska kullanim yeri de sogan ve sarimsak dograyan kisilerin elleri. Kokusu zor çikan sogan ve sarimsaktan kurtulmak için ellerinizi dis macunuyla yikayin.

11- Her Ev Kadinin Bilmesi Gereken Pratik Bilgiler
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-18
Sarkmis/sarkma ihtimali olan kazaginizi bir posete koyun ve dondurucuya atin. Bir gece beklettikten sonra, dolaptan çikarin. Oda sicakliginda bekletin ve çözündügü zaman yeniden kullanabilirsiniz.

12- Yüzügünüzün parmaginizdan kaymamasi için…
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-19
Yüzügün parmaktan kaymasini engellemek için oje sürebilirsiniz.

13- Limon
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-20
Limon denince akliniza sadece limon suyu ve vitamin C gelir. Oysa bilinen degerlerin disinda, özellikle dondurularak rendelenmis limonunuz, limonun sadece suyunda bulunandan 5 veya 10 kat daha fazla vitamin içerir.

14- Lezzet arttirma…
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-21
Limonunuzu buzluga koyun, donsun ve her gün yemeklerinizin üzerine rendeleyin. Böylece, yiyecek ve içeceklerinizi daha leziz hale getirip daha saglikli ve uzun yasamin anahtarini kullaniyor olun! Iste limonun gizemi budur! Geç bile olsa baslayin, hic olmamasindan iyidir! Limonun sürpriz yararlarindan faydalanin!

15- Fermuariniz olmadik bir yerde bozulursa…
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-23
Pantolonunuzun fermuari o an degistiremeyeceginiz bir yerde bozulabilir. Iste böyle bir durumda yardiminiza küçük bir ataç kosuyor.

Pantolonunuzun fermuarini ataç yardimiyla yukari çekin. Daha sonra ataci pantolonun dügmesine sabitleyin. Ufak bir düzenleme yapip ataci saklayin. Iste bu kadar basit.

16- Corabinizin kacmasini onlemek icin…
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-25
Çorabi giymeden önce saç spreyi sikin. Böylece çorabinizin kaçmasini önlemis olursunuz.

17- Çorabinizin ömrünü uzatmak için ise…
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-26
Çorabinizi suyun altinda birazcik bekletin. Sonra hafifçe sikin. Plastik bir poset içerisine koyup buzluga atin. 1 gece boyunca buzlukta beklettiginiz çorabi çikarin ve çözünmesini bekleyin. Böylelikle çorabinizin ömrünü uzatmis olursunuz.

18- Sakiz nereye yapisirsa yapissin, üzerinde biraz buz gezdirin hemen çikar
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-2919- Çantanizda saatlerce anahtar ariyorsaniz…
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-30
O kadar anahtar arasinda hangisinin kapiyi açacagini kestiremiyorsaniz bu fikir hayatinizi kolaylastiracaktir. Her bir anahtara ayri renklerde oje sürün. Böyle neyin ne için oldugunu da her zaman hatirlayacaksiniz.

20- evdeki saksilariniz…
her-ev-kadinin-bilmesi-gereken-pratik-bilgiler-31
Evdeki saksiniza bir kez daha bakin. Saksiniza vurarak belirgin sesler çikip çikmadigini kontrol edin. Eger belirgin sesler çikiyorsa temizlik vakti gelmis demektir. Saksinizi içine tamamen girecegi büyük ve çukur bir kaba koyun. Büyük kabin içine, saksinin üzerini 2 parmak geçecek biçimde suyla doldurun. Saksinizi kabin içinde hava kabarcigi çikmayana kadar bekletin. Bitkilerinizin tozlanan yapraklarini nemli bir süngerle silin.

Bir cevap yazın