• Cts. Nis 20th, 2024

“Bulgaristan’ın yolsuzlukla ilgili şikayetleri soruşturulsun”

ByHaber Merkezi

Ara 21, 2017

Kati Piri ve Kathleen van Brempt in raporuna AB Komisyonundan Yanit
“Bulgaristan’ın yolsuzlukla ilgili şikayetleri soruşturulsun”

Avrupa Komisyonu, Bulgaristan’ın yolsuzlukla ilgili şikayetlerini soruşturmasını istedi

Gectigimiz ay AB parlementosunun Hollanda Milletvekili ve Turkiye Raportoru Kati Piri ile Kathleen van Brempt in uzun bir calisma neticesinde hazirlayarak yayinladiklari Bulgaristan Raporuna AB Parlementosununda cevap geldi. Komisyon Bulgaristan’ın yolsuzlukla ilgili şikayetlerini soruşturmasını istedi.

Avrupa Komisyonuna raporu inceledikten sonra yaptigi aciklamada Bulgar sınır polisinin yolsuzlukla ilgili şikayetlerinin ‘tarafsız ve gecikmeden’ incelenmesi gerektigi vurgulaniyor.

Parlamento üyeleri Kati Piri ve Kathleen van Brempt calismalari neticesinde cikardiklari ozel Bulgaristan Sikayetleri raporunda Türkiye-Bulgaristan sınır kapısına yapılan istismar konusunda 200’den fazla şikayet bulunuyor.

Arastirmada one cikan Şikayetlerde ilk sirayi Türk-Bulgar sınırında son derece uzun bekleme süreleri alirken bunu, Sınır ve gümrük yetkililerine rüşvet verme, Tüm araçların zorunlu ücretli dezenfeksiyonu ve haksiz yere kesilen trafik cezalari gibi konular aliyor.
kati-piri55555AB Parlementosunun hazirladiklari rapora kisa surede cevap vererek inceleme baslatmasinin sevindirici oldugunu aciklayan Kati Piri “Avrupa Komisyonunun ayrıca bağımsız bir soruşturma başlatmasını istediğini görmek güzel. Aynı zamanda, daha fazla baskı uygulanacağını umuyoruz, zira 10 yıllık AB üyeliğinden sonra sınır geçişinde yolsuzluğa son verilmesinin vakti geldi. Bulgaristan üzerinden herhangi bir sorun yaşamamak için Bulgar makanlari ile birlikte çalışmaktan mutluluk duydum “dedi.

Bir cevap yazın