• Per. Mar 28th, 2024

Hollanda’da Balikçilar Yillarca Mafya Için Uyusturucu Tasidi

ByHaber Merkezi

Ara 17, 2017

Hollanda’da Balikçilar Yillarca Mafya Için Uyusturucu Tasidi

Hollanda’da savcilik, organize suç örgütlerinin Kuzey Denizi’ne gemilerle getirdigi kokainleri su geçirmez paketlere doldurup belirlenmis noktalarda denize attigini, burada bekleyen bazi balikçi teknelerinin de paketleri alip ana karaya tasidiklarini ortaya çikardi.

Hollanda’da organize suç örgütlerinin, ülkeye uyusturucu sokabilmek için yillarca balikçilari kullandigi ortaya çikti.

Savciligin elde ettigi bilgiler göre, mafyanin Kuzey Denizi’ne gemilerle getirdigi kokainler, su geçirmez paketler içinde, daha önce belirlenen noktalardan denize atildi.

Bu paketler, uyusturucunun atilacagi noktalarda bekleyen Hollanda’nin kuzeyindeki Urk kasabasinda balikçi tekneleri tarafindan toplanarak, gizlice ana karaya tasindilar.

Savcilik, 2015 yilinda Amsterdam’da basarisiz bir infaz emri veren Naufal F. adli suç örgütü liderini arastirirken Urk’ta yasayan balikçilarin uzun yillardir denizden mafyanin uyusturucularini topladiklarini ortaya çikardi.

Balikçilari evlerini bombalamakla tehdit ettiler

Naufal F. ile Muhammed S. ve Ferry B. adli diger suç örgütü liderleri arasindaki sifreli mesajlari çözen polis, bazi balikçilarin uyusturucu kaçakçilari ile gönüllü olarak ya da zorla isbirligi yaptigina dair bilgilere ulasti.

Geçen Haziran ayinda sahil güvenlik ekipleri, Kuzey Denizi’ndeki bir konteynir gemisinin civarinda bir süre kalan balikçi teknesinden süphelenerek takibe aldilar.

Yapilan operasyon sonunda, balikçi teknesinin su deposunda su geçirmez 13 çanta içine yerlestirilmis 261 kilo kokain bulundu.

‘Kokain kaçakçiligi el kitabi niteliginde’

Balikçilarin, mafyaya ait gemilerden denize atilan uyusturuculari toplama karsiliginda yüzde 10 komisyon ve belirli bir miktar toplu para aldiklari ortaya çikti.

Uyusturucu kaçakçiligi agirlikli olarak, sularin sakin oldugu Mart ve Ekim aylarinda gerçeklestirildi.

Savciya göre suç örgütlerinin sifreli mesajlari, “kokain kaçakçiligi konusunda bir el kitabi” niteliginde.

Suç örgütü üyeleri Mart ayinda, Urk kasabasindaki balikçilar da önümüzdeki yaz aylarinda mahkemeye çikarilacaklar.

Kaynak : BBC Turkce

Bir cevap yazın