• Cum. Mar 29th, 2024

Drone Avcilari” Emekli Oluyor

ByHaber Merkezi

Ara 14, 2017

Drone Avcilari” Emekli Oluyor

Hollanda’da, drone’lari “avlamak” için egitilen ve kullanilan polis kartallar, emekli olmaya hazirlaniyor.

Hollanda polisi, drone avlamak için özel olarak egitilmis kartallara basvurmakta biraz acele etmis gibi görünüyor. Yerli haber kaynaklarina göre Hollandali kolluk kuvvetleri bu kuslari simdiden emekliye ayirmaya basladi. Sebep olarak talep ve kuslarin performansi gösterildi.

Ilk olarak, anlasildigi kadariyla bu kartallara zaten pek ihtiyaç duyulmuyordu. Polis kuslarin görevi terörist eylemlerin ve kazalarin önlenmesiydi, ancak programin yürürlükte oldugu süre içerisinde pek bir sorun ortaya çikmadi. Ayrica kuslarin erken yastan itibaren egitilmesine ragmen %100 güvenilir sekilde görevlerini yerine getirememesi de polisin kartallara ihtiyacini tekrar gözden geçirmesine sebep oldu.

Gerçek tek bir operasyona bile dahil olmayan kuslarin emre uyma oranlarinin düsük olmasi, acil bir durumda güvenilir bir operasyon saglanamayacagi anlamina geliyordu. Ayrica bu kuslarin egitimi hiç de hesapli degildi.

Hollanda polisi ayrica sahte sigara, yasa disi havai fisek ve ceset kokusu için egitilen farelerin de “operasyonlara uygun olmadigi” kanisina vardi.

Anti-drone teknolojilerinin hizla gelismesi de kartallara zaten az olan ihtiyacin ortadan kalkmasina yardimci oldu.

Kaynak: Chip.com.tr

Bir cevap yazın