• Cum. Mar 29th, 2024

Eusebius Kilisesinde Moda Rüzgarı Esti

ByHaber Merkezi

Kas 27, 2017

Eusebius Kilisesinde Moda Rüzgarı Esti

Mustafa Koyuncu Arnhem

Hollanda’nın Arnhem Şehrinde Şehrin mekezindeki en büyük Eusebius Kiliselerinde Üc gün süreyle gercekleşen. AFWEU Asya Avrupa Moda Haftasına Türkiye, Endonozya, Ukranya, Hollanda, Kazkistan, Marokko, Tayland, Gahana ve İtalya Katıldılar.
AFWEU Asya Avrupa Moda Haftası Arnhem Press Foto Mustafa Koyuncu (6)Aydın Açık ise günümüzde bu fırsatı dünyanın her yerinde topluluk önünde Türk modasını ve ceşitli ülkelerin modasını Kendisine desdek veren sponsurlar saysinde tanıtma fırsatı buluyor.
Aydın Acık Press foto Mustafa Koyuncu  3 (4)Arnhem şehrinde en büyük katkılar sağlayıp desdek veren Ana sponsur Restoran Rijnmozaik sahibi Vehbi Kurgözü. “Türkiye’nin tanıtımını sanatcı Cemil İpekci ve Sezgi Tüzel Tasarımlarını kendileri özen gösterek podyunda mankenler eşliğinde sergilenmesi bizlere gurulandırmıştır. Türkiye’den Türkiye’nin tanıtımı için gelen her sanatcımıza kapımız acıktır gereken desteği sağlarız”. Dedi

Hayat hikayesinden kesitler anlatan AFWEU (Asya Avrupa Moda Haftası)’nın kurucusu ve öncülüğünü yapan Aydın Açık bu organizasyonla ilgili yaptığı acıklamada. “Çeşitli ülkelerden gelen moda tasarımcılarına koleksiyonlarını büyük bir topluluk önünde sergilemek için fırsat sunuyoruz. Tasarımcılar için kendi koleksiyonlarını yaratmak ve bunu bir şov ile sergilemek çok pahalıya gelmektedir, bundan dolayı hiçbir zaman kendi çabalarıyla koleksiyonlarını sergileyemiyorlar. Afweu olarak bu tasarımcılara bu olanağı sunuyor. Tasarımcıları kendi organizasyonuna ücret almadan dahil ediyor, böylelikle büyük bir topluluk. Annem Aysel Açık, Doğduğunda annesini kaybetmiş. 6 yaşına geldiğinde babasını kaybetmiş. Yetim olan Aysel ve kız/erkek kardeşleri kendi kendilerine bakmayı öğrenmişler.
AFWEU Asya Avrupa Moda Haftası Arnhem Press Foto Mustafa Koyuncu (12) Bu kadar zorluğun üstüne bir de Aysel’in erkek kardeşi bir kaza sonrası hayatını kaybetmiş. Annem Aysel Açık’ın en sevdiği uğraş ailesi için elbise dikip üretmekmiş. 17’sinde evlenir Aysel ve 6 çocuğu olur. Yüreğinde inanılmaz bir sevgiye sahip olmakla beraber iki tane üvey evladın ve ayrıca da kayın babasının da bakımını üstlenir o sıralar. Günlerini ailesine adayan ve onlara bakmaya devam eden Aysel, elbise ve tasarım sevgisini hiç kaybetmez. Geceleri Zenith makinesinin başında oturur ve bin bir türlü kreasyonlar ortaya çıkarır. Ne yazık ki hiçbir zaman bir defilede veya bir podyumda bu tasarımların hikayelerini anlatma fırsatı bulamamıştır”.
AFWEU Asya Avrupa Moda Haftası Cemil İpekci Arnhem Press Foto Mustafa Koyuncu (15)Defileye Anadolu Kolleksiyonula katılan Cemil İpekci katılımcıları adeta büyüledi.

Bir cevap yazın