• Sal. Nis 23rd, 2024

Robot Yastik ile Uyuyamayan Kisilerin Sorununu Ortadan Kaldiriyor!

ByHaber Merkezi

Kas 17, 2017

Robot Yastik ile Uyuyamayan Kisilerin Sorununu Ortadan Kaldiriyor!

Hollandali 4 robotik mühendis tarafindan gelistirilen Somnox uyku robotu, nefes alis verisinizi taklit ederek ve sakinlestirici sesler çikararak uykuya dalamama sorununu tarihe gömüyor.

Stres ya da herhangi bir sikinti nedeni ile uyuyamama, çagimizin en büyük problemlerinden biridir. Hollanda’da bulunan Delft Teknoloji Üniversitesi Robotik Enstitüsü’nde gelistirilen Somnox uyku robotu, uyku problemi olan kisilere çözüm olmayi hedefliyor.
falling_somnox
Somnox uyku robotu, büyük bir böbrek ya da fasulye sekilde bir yastik. Yastiga sarildiginizda Somnox sizinle birlikte nefes alarak size fiziksel bir rahatlama hissi kazandirir. Ayrica gelistiricilerinin iddialarina göre Somnox, nefes ritminizi de düzenleyecek.

Robot Yastik ile Uyuyamayan Kisilerin Sorununu Ortadan Kaldiriyor!

Eger uykuya dalmaniz için bu yeterli olmazsa Somnox size sakinlestirici sesler vererek vücut stresinizi azaltacak. Ayrica gelistiricileri Somnox’a yapay zeka eklemeyi de düsünüyor. Böylece ‘yastik’, uyku verilerinizi kaydederek daha iyi hizmet verecek.

Somnox henüz gelistirme asamasinda, robot ile ilgili resmi klinik arastirmalar 2018 yilinda gerçeklestirilecek. Eger bir Somnox satin almak isterseniz, Kickstarter’da ön siparis verebilirsiniz. Somnox’un baslangiç fiyati 449 Euro (2050 TL).
uyku robotuSomnox ile birlikte yikanabilir bir kilif, bir mobil uygulama ve sarj aletine sahip oluyorsunuz. Uyku sorunlarina gerçekten çözüm olabilmesi halinde Somnox büyük satis rakamlarina ulasabilir fakat fiyatin daha ulasilabilir seviyeye inmesi gerekiyor.
Kaynak: Portalgenc

Bir cevap yazın