• Sal. Mar 19th, 2024

3. ALTIN LALE BASARI ÖDÜLLERi SAHiPLERiNi BULDU

ByHaber Merkezi

Kas 2, 2017

3. ALTIN LALE BASARI ÖDÜLLERi SAHiPLERiNi BULDU

Özcan Özbay / Lahey

Hollanda nin Lahey sehrinde 500 den fazla vatandasimizin katildigi 3 Altin Lale ödüllerinin dagitimi ve Cumhuriyet Balosunda her sey dopdolu idi. Kiyafet mecburiyetinni oldugu baloda konuklar siklikta birbiri ile yaristi.
3.-Altın-Lale-Cumhuriyet-Balosu-saygi durusuSaygi durusu ve Istiklal marsinin okunmasinin ardindan Altin Lale organizatoru Bülent Türker açilis konusmasini yapti. Türker kousmasinda “Tamamen gonullu arkadaslarla bir araya gelerek, hiç bir siyasi amac olmaksizin Türkiye ve Atatürk sevdalilarini bir araya getirmek ve Hollanda da ve dünya da basarili Türkleri ödüllendirmek onlara bir nebze olsun moral ve motivasyon kazandirmak icin organize ettigimiz bu gecede bizleri yalniz birakmayan tum misafirlerimize tesekkur ediyoruz.”dedi.

Ardindan Docent Erol Sanburkan ve TC Rotterdam Konsolosu Mustafa Ünal in Cumhuriyet kutlamalari ile program basladi. Tamami cocuklardan olusan, Hollanda sampiyonu folklor ekibi Turkuaz halk oyunlari ekibinin sergiledikleri muhtesem gosterinin ardindan salonda bulunan 500 davetlinin oylari ile Altin Lale güzeli Gorincem sehrinden Tugçe Evren secilirken Cumhuriyet Güzeli olarak ta Rotterdam dan Melda Çali seçildi.

Geceye ozel olarak Hollanda, Belçika ve Luksenburg guzellerinin de katilmasi ayri bir renk katarken, Guinness rekortmeni Gazi Gururbey de gecede meshur Farketmez Turkiyem ile Mehter marsini seslendirerek salondakileri costurdu.

Juri tarafindan yüzlerce aday arasindan seçilen ve finale kalan 12 daldaki yarismacilar ödüllerini törenle aldilar.
3.-Altın-Lale-Cumhuriyet-Balosu-odul alanlarJuri Genç Girisimci odulunu Mimar Cihat Çelikoglu, Kultur ödülünu Kirmizi Lale Film Festivali komitesi adina Mehmet Emin Alkanlar, Yilin Sporcusu ödülünu Uzak dogu sporcusu, Avrupa sampiyonu Ali Özkal, Onur ödülünu Stichting Sara (Tedavisi henuz olmayan bir hastaligin pencesindeki kizlari ve ona benzer hastalari kurtarmak amaci ile yaptiklari calismalardan oturu) Hollandali Braam Verbrugge ve esi Emine Kara, Yilin Dernegi ödülünu Leiden de bulunan ve egitim icin yaptikalri calisma nedeniyle Erzincanlilar Vakfina, Yilin Politikacisi odulu Zeki Baran`a, Yilin Is kadini odulu Arnhem sehrinden Hatice Bayer e, Yilin Saglik ödülü Doktor Melih Öymen e, Yilin Gazetecisi ödülü normal yayincilik haricinde 20 yildir kesintisiz 7/24 yayin yapan Deniz Radyo Televizyon sahibi 34 yillik Gazeteci Özcan Özbay`a, Juri özel ödülü ünlü karma astrolog Görkem Yüce ye, ve yilin is adami ödülü de Turgut Torunogullari na verildi.
fatma girik konustuAmsterdam dan geceye katilan istanbul Klasik Turk Muzigi korosu da Ataturk un sevdigi sarkilardan olusan muhtesem bir konser verdi. Konserin ardindan yilin Omür boyu yasam ödülüde yillarin sinama sanatcisi, ünlü sanatçi FATMA GIRIK e takdim edildi.

Bir konusma yapan Fatma GIRIK “Aldigim en güzel ve en degerli ödül bu, bu gune kadar bir cok odul aldim ama bunlar hep filmlerle ilgiliydi. Bu gun burada bana layik gordugunuz bu odul benim icin cok onemli. Seneye bu odul bir baska arkadasima takdim edilecek, ama o zamanda burada sizlerle olup o odulu ben vermek isterim” dedi.

Altin Lale Omur boyu Yasam odulu 1. yilinda Naim Süleymanoglu na, 2. yilinda da Türkan Soray a verilmisti.

Ardindan geceye gelen konuklar gec saatlere kadar gonullerince eglenerek, unutamayacaklari bi gece yasadilar.

Bir cevap yazın