• Sal. Mar 19th, 2024

Türk Cerrahın Belçika’da Büyük Başarısı

ByHaber Merkezi

Eki 7, 2017

Türk Cerrahın Belçika’da Büyük Başarısı

Belçika’da doğup büyüyen Türk Cerrah Doktor Alaaddin Yılmaz, geliştirdiği kapalı göğüs ameliyatı tekniğiyle büyük bir başarıya imza attı.

Belçika’da Jessa Hastanesinde görev yapan Türk Cerrah Alaaddin Yılmaz kapalı göğüs ameliyatlarında ilerleme sağlayarak büyük başarıya imza attı. İHA muhabirine açıklama yapan Kalp, Damar ve Göğüs Cerrahisi Uzmanı Yılmaz, kariyerinde çok sayıda çeşitli ameliyat yaptığını belirterek “Benim geliştirdiğim tekniği kullanan cerrahlar var. O bakımdan beni baya tanıyan var. Belçika’da olmasa da dünyada çok tanıyan var. Benim özelliğim kalp cerrahı olarak göğsü açmadan ameliyat yapıyor olmam. Tek kapak tamiri değil, her türlü ameliyatı göğüs kapalı yapıyorum. Baypass’tan kapağına, kombine gibi her türlü ameliyatı göğüs kapalı yapabiliyorum” dedi.

Eğitimin önemli olduğunu vurgu yapan Doktor Alaaddin Yılmaz, “Türkler için Belçika’da yaşamak zor olsa da, ırkçılık olsa da yaptığın çalışmayla değerlendiriyorlar. Okumak her zaman bir yere varmaktır. Belçika’da olsun ya da yurt dışında olsun, okuyan insana her zaman başka gözle bakarlar. İşçi olarak her zaman zayıf duruma düşüyorsunuz. Güçlü olmamız için okumamız lazım. Bunların dilini, kültürünü, her şeyini bilmemiz lazım ve entegre olmamız lazım. Bir mevkiye gelelim ki, gereken işler daha kolay bir şekilde yapılsın” diye konuştu.

Doktor Alaaddin Yılmaz, Amerika’dan, Hollanda’dan, Almanya’dan, Dubay’dan “Gel bizde çalış” şeklinde teklifler aldığını söylerken, vatanının Türkiye olduğunu fakat kendisinin şimdilik Belçika için çalışmayı tercih ettiğini ifade etti.

“İlk önce Türklerin sahiplenmeleri lazım”

Belçika’daki Türk toplumunun önemli bir eksikliğinin dili bilmemek olduğuna da değinen Doktor Alaaddin Yılmaz, “Doktora gidip, doktordan eksiksiz bilgi almak toplumumuzun sıkıntısı. Ne kadar Belçikalı olsak da, Belçikalı doktorlarda her ne kadar ırkçı olmadıklarını söyleseler de, yabancı hastalara yeterince bilgi vermiyorlar. Benim uyguladığım tekniği söylemiyorlar. Bu aslında çok önemli bir şey çünkü hasta göğsünün açılmasını istemez. Bilen geliyor ama bilmeyenin göğsü açılır” şeklinde konuştu.

Her hafta dünyanın farklı yerlerinden cerrahların, çalıştığı hastaneye gelerek, tekniğini öğrenmek istediklerini dile getiren kalp uzmanı, “Ne yazık ki, bizim Türkiye’deki meslektaşlarımız tarafından pek önemsenmiyor. Yazık oluyor çünkü bu bir Türk’ün icat ettiği bir tekniği ilk önce Türklerin sahiplenmeleri lazım” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Alaaddin Yılmaz kimdir?

1974 yılında Afyonkarahisar’a bağlı Emirdağ ilçesinden Belçika’nın Gent şehrine göç eden işçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Alaaddin Yılmaz, üniversitede genel cerrahi eğitim gördükten sonra 2001 yılında Utrecht’te damar cerrahi uzmanlığı üzerine eğitim gördü ve ardından 12 sene boyunca aynı şehirde bir hastanenin kadrosunda yer aldı.

4 yıl önce Hollanda’dan tekrar Belçika’ya dönen Doktor Alaaddin, Hasselt kentinde bulunan Jessa Hastanesinde kalp, damar ve göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapıyor. – BRÜKSEL

Bir cevap yazın