• Per. Nis 18th, 2024

5. KIRMIZI LALE FILM FESTIVALI HOLLANDA’DA BASLIYOR

ByHaber Merkezi

Eyl 28, 2017

5. KIRMIZI LALE FILM FESTIVALI HOLLANDA’DA BASLIYOR

Özcan Özbay / Rotterdam

Festival jürisi tarafindan yapilacak degerlendirmeyle “En Iyi Film Ödülü” ve “En Iyi Yönetmen Ödülü” sahiplerini bulurken, Türk sinemasinin degerli sanatçilarina “Hayat Boyu Basari Ödülü” ve “Kirmizi Lale Ustaya Saygi Ödülü” verilecek. Ayrica bu yil ilk kez Kisa Film Yarismasi düzenlenerek genç sinemacilarin tesvik edilmesi amaçlandigi da belirtildi.
kirmizi lale 2017 toplantiBu yil uzun metrajda Sari Sicak, Siyah Karga, Bana Git De, Mor Ufuklar, Bütün Saadetler Mümkündür, Babamin Kanatlari, Agustos Böcekleri ve Karincalar filmleri olarak 8 film yarisacak.

Festival jürisi taninmis sinemacilar Jacques van Heijningen, Saskia Kagchel, Mehmet Eryilmaz, Gözde Kural, Anouk Sluizer’dan olusuyor.

Besinci festivalin bir de onur konugu bulunuyor. Yesilçam sinemasinin unutulmaz yönetmenlerinden Ertem Göreç bu yil Ustaya Saygi Ödülü’nün de sahibi olacak.
mehmet emin alkanlar ve melih topuz
Ödüller 5 Kasim Pazar günü Rotterdam Cinerama sinemasinda yapilacak törenle sahiplerini bulacak.

Hollanda-Türkiye Kültür Vakfi’nin düzenledigi Kirmizi Lale Film Festivali, Hollanda ile Türkiye arasinda kültürel baglari sinema araciligiyla güçlendirmeyi ve Türkiye sinemasinin tanitimini hedefliyor.

Basin toplantisinda Programin ana sponsoru olan atlas Global ile bu yil icin imzalar atilirken, Atlas Global Hollanda Ceosu Melih Topuz “Bu bir baslangic olsun. Bundan sonraki tum Kultur sanat etkinliklerinde bizde elimizden gelen destekleri vermeye calisacagiz.”dedi.
atlas global ile imzaToplanti sonrasinda mikrofonlarimiza konusan Kirmizi Lale Film festivali Komitesi baskani Mehmet Emin Alkanlar Bu yil cok yeniliklerle doluyuz diyerek “Bu yilki festivalimizin biraz gec basliyor olmasinin sebebi, Mayis ayi icerisinde Turkiye ve Hollanda arasinda yasanan tatsiz olaylarin festivalimize yansimasini onlemek icindir. Gecte olsa oncekilere nazaran daha yogun ilgi ceken bir festival gerceklestirecegiz. Bu yil ilk olarak 5 ayri sehirde bir ay boyunca filmler gosterimde olacak. Ayrica bu yil en buyuk suprizlerden biride Turkiyenin ucuncu buyuk Film Festivali olan Adana Altin Koza film festivali ile kardes festival olduk. Bunun imzasi icinde onumuzdeki gunlerde Adana ya gidecegiz.”dedi.

Bir cevap yazın