• Per. Nis 25th, 2024

Ing Bank Türkiye’den Amsterdam’a Stratejik Bir Atama

ByHaber Merkezi

Eyl 9, 2017

Ing Bank Türkiye’den Amsterdam’a Stratejik Bir Atama

ING Bank Operasyon ve Teknoloji Genel Müdür Yardimcisi ve Icra Kurulu Üyesi Görkem Köseoglu, “ING Grubu Yapay Zeka ve Robot Teknolojileri Global Baskanligi”na atandi.

Görkem Köseoglu, 2012 yilinda katildigi ING Bank Türkiye’de bankanin yeniden yapilandirilmasi, stratejisinin yeni nesil teknolojiler odakli hale getirilmesi ve yenilikçi bankacilik anlayisinin teknolojik ve operasyonel altyapi olarak desteklenmesi konularinda liderlik üstlendi.

Kendisinin yönetiminde, ING Bank Kahramanmaras Operasyon ve Çagri Merkezi kuruldu, tüm sube ve genel müdürlük is süreçleri teknoloji tabanli hale getirildi. Ayrica, esnek çalisma modelini destekleyici teknolojik altyapinin kurulmasi ve genel müdürlük binasinin yenilenmesi çalismalarini yönetmistir.
Sektörde ilk olan birçok uygulamaya imza atan Görkem Köseoglu yönetimindeki teknoloji ekibi, ING Mobil, ParaMara gibi stratejik platformlarin gelistirilmesinin yanisira Hackhaton ve Inovasyon Atölyesi-OrangeLab gibi olusumlarla ING Bank inovasyon ekosistemini genisletmistir. Son olarak ING Bank’in önemli bir basariya imza attigi KGF teminatli kredilerde basvurularin daha hizli ve sorunsuz olmasini saglayan robot teknolojisini hayata geçireren teknoloji ekibi, müsteri memnuniyeti ve verimlilik anlaminda önemli katki sagladi.

ING Bank Genel Müdürü Pinar Abay, atamayla ilgili degerlendirmesinde, “ING Bank Türkiye ekibinin basarili çalismalari, ING Grubu nezdinde büyük takdir topluyor. Bu da Türkiye’deki yönetici arkadaslarimizin yurtdisinda çok önemli pozisyonlara terfisi anlamina geliyor. Simdi de Operasyon ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardimcimiz ve Icra Kurulu Üyemiz Görkem Köseoglu’nu Amsterdam’a gönderiyoruz.

Görkem Köseoglu, dijitallesme odagiyla gelecegin bankaciligina simdiden hazirlanan ING Grubu açisindan en kritik konulardan biri olan yapay zeka ve robot teknolojileri gibi önemli bir alanin sorumlulugunu üstlenecek. ING Grubu’nun yeni bankacilik anlayisi paralelinde Görkem’in atandigi bu görev, hem ING Bank Türkiye ekibi hem de ülkemiz adina oldukça gurur verici.” diye konustu.

Köseoglu, ING Grubu’ndaki yeni görevine 1 Ekim 2017 itibariyle baslayacak.
Görkem Köseoglu kimdir?

Lisans egitimini Bogaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligi bölümünde tamamlayan Görkem Köseoglu, Hollanda Twente Üniversitesi’nde MBA derecesini aldi. Kariyerine McKinsey&Company Amsterdam ve Istanbul ofislerinde teknoloji ve operasyonlardan sorumlu danisman olarak devam etti. McKinsey&Company Istanbul ofisinde “Yardimci Ortak” olarak görev aldiktan sonra 2012 yilinda ING Bank Türkiye ekibine katildi.

Bir cevap yazın