• Cum. Nis 19th, 2024

Inegöl’den Hollanda’ya 700 Ton Salça Ihracati

ByHaber Merkezi

Eyl 9, 2017

Inegöl’den Hollanda’ya 700 Ton Salça Ihracati

Bursa’nin Inegöl ilçesinde faaliyet gösteren Kulaca Tarimsal Kalkinma Kooperatifi, 2017 yilinda Hollanda’ya 700 ton aci biber salçasi ihracat edecek.

Kulaca Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Baskani Ahmet Ugur, 2017 yili salça mevsiminin basladigini belirterek, Hollanda’ya bu sene yine ihracat yapacagiz. 700 ton civarinda aci biber salçasi ihraç edecegiz. Havalarin da iyi gitmesiyle ürünler çok kaliteli. Ürünlerimizin kalitesi sebebile Hollanda bizi tercih ediyor” dedi.
inegollu-kadinlarin-hollanda-ya-aci-biberAhmet Ugur, “93 kadin tesisimizde çalisiyor. 2 ay boyunca çalisacaklar. Orta ölçekli bir isletme olan kooperatifimiz, kendi yagiyla kavruluyor. Devletten veya bankalardan kredi kullanmadan çalismalarimizi sürdürüyoruz. Ayaklarimiz üzerinde duruyoruz. Türkiye’de kooperatifçilige örnek olmaya çalisiyoruz. 65 ton aci biber salçamizi bu ay sonuna kadar hazir ederiz. Ay sonunda ilk partimizi gönderecegiz. Her ay 80 ton civarinda ihracatimiz olacak” seklinde konustu.

Bu ihracattan 500 bin avro gelir elde edeceklerini bildiren Kooperatif Baskani Ahmet Ugur, “Ülkemize döviz kazandirmis olacagiz. Ithalat yapmadan ülkemize katki saglamis olacagiz. Tarim olmazsa gida olmaz, gida olmazsa hayat olmaz” ifadelerini kullandi. – BURSA

Bir cevap yazın