• Cts. Nis 20th, 2024

Turk isadami Turgut Oktay Morkoc a ait De Julianakerk Kilisesi yandi

ByHaber Merkezi

Ağu 7, 2017

Turk isadami Turgut Oktay Morkoc a ait De Julianakerk Kilisesi yandi

Haber: Özcan Özbay
Kamera: Rafet Tanis

Rotterdam waalhaven Zaandijkstraat 5, adresinde bulunan ve sahibinin Turk isadami Turgut Oktay Morkoc oldugu, De Julianakerk Kilisesi henuz nedeni bilinmeyen bir sebeple tamamen yandi.
De Julianakerk Kilisesi 1Aksam saatlerinde sebebi henuz bilinmeyen bir sepeple baslayan yangin kisa surede tumbinayi kapladi. Olaya mudahale eden Morkoc ve arkadaslari, yanginin bir anda tum binayi sarmasi uzerine disariya ciktilar. zamaninda olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanginin buyuklugu nedeniyle hemen bir kriz masasi olusturarak nasil mudahale yapilacagini kararlastirdilar ve yapilan mudahale ile yangin cevre binalara ulasmadan zamanda kontrol altina alindi.
De Julianakerk Kilisesi 2Kisa sure icinde tamamen yanan binayi uzgun sekilde izlemekten baska caresi olmayan isadami Turgut Oktay Morkoc yaptigi kisa aciklamada “iceride kimsenin olmamasi tek tesellimiz. Ama yinede insan bir anda herseyin yanip kul olmasina uzuluyor.”dedi.
De Julianakerk Kilisesi 3Cevre sakinlaride yangini gozyaslari ile izlerken, bina ile birlikte gecmisten anilarininda gittigini, kiminin burada dugun yaptigini, kiminin cocuklarinin burada eglencelerinin yaptigini belirttiler.
herkes izledi De Julianakerk KilisesiYangin sonrasinda binadan kalan tehlike yaratan parcalarinda temizlenmesiyle itfaiye ve gorevliler sabahin erken saatlerinde olay yerinden ayrildilar.
kule devrilirkenPolis ve itfaiye yetkilileri olayla ilgili aciklamanin yapilacak olan arastirmanin ardindan olacagini belirttiler.

Bir cevap yazın