• Sal. Nis 23rd, 2024

“TÜRKİYE`DE TUTUKLU VE YURT DIŞINA ÇIKMASI YASAKLI 70 KİŞİ VAR”

ByHaber Merkezi

Tem 31, 2017

“TÜRKİYE`DE TUTUKLU VE YURT DIŞINA ÇIKMASI YASAKLI 70 KİŞİ VAR”

Özcan Özbay

Hollanda da yayımlanan Trouw gazetesinin haberine göre Türkiyede olupta yurtdışına çıkması yasaklanan ve halen cezaevinde olan 70 Hollanda vatandaşı olduğu öğrenildi.

Haberin içeriğinde Sosyal medya üzerinden hükümete ve Cumhurbaşkanına hakaretten yakalanarak hapse atılan ve yurtdışı yasakları konan 70 Hollanda vatandaşının olduğu bunun yanı sıra 10 kişininde ayrıca FETO Örgütü ve PKK ile bağlantılı olduklarından yurtdışı yasaklarının olduğu, mahkemelerinin devam ettiği belirtiliyor.
www.trouw.nlEdinilen bilgiye göre Halen Türkiye de olan bir gün hapis yattıktan sonra yurtdışı çıkış yasağı ile serbest bırakılan, davası dışarıdan görülen Türk asıllı bir Hollanda vatandaşından aldığı bilgileri yayımlayan Trouw gazetesi, şahsın halen ailesi ile birlikte Türkiye de olduğunu belirterek detayında şunları belirtiyor `Şahıs ailesi ile birlikte Holalnda dan istanbul a uçuyor. Havaalanında eşi ve çocukları il ebirlikte yakalanarak gözaltına alınıyor. İlk soruşturmaların ardından eşi ve çocukları serbest bırakılan şahısın sorgulamasının devam ettiği ve polisin şahsa kendisi hakkında uzun zamandır araştırma ve takibat yapıldığını ve Sosyal Medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğana sosyal medya aracılığı ile hakaretlerinin belirlendiği, direk olarak Cumhurbaşkanı için Hırsız ve Diktatör gibi suçlamalar yaptığı söyleniyor.

Soruşturma esnasında şahsa sürekli olarak Terör örgütü Feto ve pkk ile bağlantılarının sorulması üzerine şahsın bunu inkar ederek aslında CHP li olduğunu ifade ettiğide bilgiler arasında.

Şahsın suan halen Türkiye de olduğu mahkemelerinin devam ettiği için Yurtdışına çıkamadığıda yazan bilgiler arasında.

Gazete ayrıca yaptığı araştırmada Hollanda da yaşayan tek yada çifte vatandaşlar araında da çok sayıda kişinin haksız yere tutuklanacakları korkusu yüzünden Türkiye ye gitmeme kararı aldıklarınıda belirtiyor.

Hollanda hükümetide bu konu ile ilgili olarak yaptığı bir açıklamada Hollanda vatandaşlığı olan kişilerin bundan sonra Türkiye tarafından yapılan Feto ve Pkk terör örgütü sempatizanı oldukları gerekçesiyle iadesini istedikleri vatandaşları için red cevabı vereceklerine karar verdiklerini açıkladılar.

Bir cevap yazın