• Per. Mar 28th, 2024

Rotterdam Başkonsolosu Sadin AYYILDIZ “FETÖ Bir Amaç Degildi, Bir Araçtı”

ByHaber Merkezi

Tem 13, 2017

Rotterdam Başkonsolosu Sadın AYYILDIZ “FETÖ Bir Amac Degildi, Bir Aracti”

Özcan Özbay / Rotterdam

Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Sadın Ayyıldız Başkonsolosluk binasın da Hollanda da görev yapan Türk Medya mensupları ile biraraya gelerek 15 Temmuz darbe girişimi öncesi, sonrası ve Hollanda ya yanısımaları hakkında değerlendirme yaptı. Başkonsolos Ayyıldız “Çanakkale Savaşı’nda bile bir günde bu kadar şehit verilmemiştir. Hain darbe girişimi, iyi ki halkımızın mücadelesi ile bertaraf edildi ve devam etmedi.” dedi.

Ayyıldız, darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini, gereken önlemlerin hızla alındığını belirterek “FETO’nun esas beslenme yeri olan Türkiye’de örgütün beli kırılmıştır. FETO’nun, zaman içerisinde Avrupa’da ve farklı ülkelerde de gücünü kaybedeceğini ve Avrupa ülkelerinin bunları Türkiye’ye teslim edeceğini bekliyoruz.” dedi.

Rotterdam Başkonsolosu Sadın Ayyıldız, geçen yıl 15 Temmuz’da Türkiye tarihinin en kanlı ve hain darbe girişiminin yaşandığının altını çizerek, “Çanakkale Savaşı’nda bile belki de bir günde bu kadar şehit verilmemiştir. Hain darbe girişimi, iyi ki halkımızın mücadelesi ile bertaraf edildi ve devam etmedi.” ifadelerini kullandı.
baskonsolos Ayyildiz 15 Temmuzu anlattiDarbe girişiminin basit bir amaca hizmet etmediğini, kalkışmanın bölgesel ve küresel güç mücadelesi olarak görülmesi gerektiğini aktaran Ayyıldız, “Aslında FETO için o gece amaç değil güçlü bir araçtı. Hollanda, maalesef o geceden sonra FETO’ye karşı mücadele vermektense, ellerinde Türk bayrakları ile bu darbe girişimine karşı bir araya gelen vatandaşlarımızın gösterdikleri tepkiye, entegrasyonda zayıf kaldıkları eleştirilerini yaptı. Hollanda’da entegreden kastedilen nedir? Eğer bizim vatandaşımız ülkenin hukukuna uyuyorsa ve ülkeye katkısı var ise bana göre o zaman zaten entegre olmuştur.”

FETO örgütü elemanlarının Hollanda da Elçilik ve Başkonsolosluklara da sızdığını vurgulayan Sadın Ayyıldız “Bu Hain yapılanma Elçiliğimize ve başkonsolosluklarımıza da sızmıştı. Elçiliğimiz bünyesinde 6 personelin direk olarak terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle görevlerine son verildi. Rotterdam Başkonsolosluğumuzda 2 kişi, Amsterdam Başkonsolosluğumuzda da 1 kişi FETO terör örgütü üyesi olduklarının tespit edilmesiyle derhal görevlerinden uzaklaştırılmıştır.”dedi.

Ayyıldız, basın mensuplarının soruları üzerine, FETO’nun Hollanda’daki yapılanmasının apaçık belli olduğunu, ülkede PKK terör örgütüne nasıl göz yumuluyorsa FETO’ye de aynısının yapıldığını vurguladı.

Rotterdam Baskonsolosu Sadin Ayyildiz ayrica 15 Temmuz cumartesi gunu saat 10 da Rotterdam Baskonsolosluk binasinda 15 Temmuz icin ozel bir program da yapilacagini belirtti.

Bir cevap yazın