• Cts. Nis 20th, 2024

Ahmed Marcouch Arnhem’in Yeni Belediye Başkanı

ByHaber Merkezi

Tem 4, 2017

Ahmed Marcouch Arnhem’in Yeni Belediye Başkanı

Hollanda nin Arnhem sehrinin 2013 yilindan beri CDA li Belediye Baskani Herman Kaiser`in gorev suresi dolmasindan sonra goreve yeniden devam etmeyecegini aciklamasi sonrasinda yasanan Baskan Krizi cozuldu.

Baskanlik icin yapilan 21 muracaat icerisinden finale kalan 2 kisiden biri olan PvdA sosyal demokrat işçi partili Marcouch Belediye Meclis kararı ile başkan secildi. 1 Eylül de göreve başlayacak olan Marcouch Arnhem’de bir ilki gereçekleştirerek ilk yabancı kökenli belediye başkanı olacak.
hollanda-da-wilders-tan-musluman-belediye-baskaniMusluman karsiti, Irkçı PVV lideri Wilders yasananlara karsi yaptigi aciklamada Marcouch’un belediye bakanlığına karşı çıktığını açıkladı. Wilders’ın çıkışına hiç şaşırmadığını söyleyen Marcouch, “Ben özgür bir ülkede herkesin gösteri ve yürüyüş hakkı olan bir ülkede yaşadığım için mutlu ve gururluyum.”dedi.

2010 ile 2017 arasında sosyal demokrat işçi partisi adına Hollanda parlementosunda görev yapan Ahmed Marcouch daha önce Amsterdam west belediyesinde Belediye başkanlığıda yapti.

Marcouch “Gelderland eyaletinin başkentide olan Arnhem’in çok kolay bir beldiye olmadığı, kurulan koalisyonların ömrünun uzun süreli olmadıği hep ortada. Bolge halki benden Arnhem’in ihtiyacı olan istişareli ve ortak çalışmalara imza atmam ve Çeşitli partileri Arnhem halkının çıkarları dorultusunda bir araya getirmemdir bunu biliyorum.”dedi.

Bir cevap yazın