• Per. Mar 28th, 2024

SAHTE HABERE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

ByHaber Merkezi

Haz 24, 2017

“ROTTERDAMLI BEBEK KAÇIRILDI” SAHTE HABERE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

Hollanda da son 2-3 gundur iki ayri web sitesinde cikan yalan haberler hakkinda konunun mudahili anne Ozde Ozdemir konu ile ilgili Turk ce ve Hollanda ca bir basin aciklamasi yapti ve yapilan haberlerin yalan haber oldugunu, haberi kendilerine servis eden kisiyi tanidiklarini bu yuzden de arastirmadan yayinladiklarini belirtti.
ozde-ve-kiziAnne Özde Özdemir basin aciklamasinda sunlari soyledi;

“Media sitesi Turks`de 22 haziran da Utrecht’li A.S.’nın iddiasına dayanarak Hollandalı – Türk anne Ö.Ö.’nun kızı Yer-Su yu Türkiye ye kaçırdığını haber olarak verdi. Oysa Yer-Su ve annesi tatil için Türkiye deler ve Yer-Su’nun vekâleti yasal olarak annesinde.

Haberde en son 10 haziranda babası tarafından görülen Yer-Su’ nun yüzünde morluk olduğu ,bebeğe şiddet uygulandığı yer alıyor. Ancak babası tarafından da bilindiği üzere Yer-Su düştüğü için morluk oluşmuştur. 10 haziranda itibaren babasının Yer-Su’ yu görmemesinin tek nedeni babanın çocuğunu görmesi için verilmis mahkeme kararına uymamasıdır.
ozdeTurks.nl’de çıkan bu haber site tarafından, anne Ö.Ö.’nun Facebook sayfasında olayları anlatmasindan ( ve gelen tepkiler sonucunda) kaldırılmış durumda. A.S.’ nın bu ilk yalan suçlaması değil. Anne: “ne yazık ki bu yöntemle beni yanlış yapmaya zorlayıp çocuğun velayetini almak istiyor ama , Yer-Su’nun doğumundan bu yana yaptıklarını anlatip onun seviyesine inmeyecegim ” diyor.

Anne Turks.nl’in gerçekleri araştırmadan böylesi bir haberi vermesini affetmiyor. Gerek Turks.nl gerek A.S. hakkında karalama yaptıkları için yasal haklarını kullanmayı düşünüyor.
allesinperspectiefVALSE BERICHTGEVING ONTVOERING ROTTERDAMSE BABY DOOR TURKS.NL

De mediasite Turks heeft op 22 juni een bericht gedeeld waarbij er door vader A.S uit Utrecht werd beweerd dat de Turkse Nederlander Ö. Ö. uit Rotterdam haar dochter Yer-Su zou hebben ontvoerd naar Turkije. Echter is de moeder, die overigens het gezag over Yer-Su heeft, gewoon op vakantie. Tevens werd vermeld dat dochter voor het laatst zou zijn gezien op 10 juni met een blauwe plek in het gezicht wat suggereerde dat het kind werd mishandeld. Het is inmiddels duidelijk geworden dat de blauwe plekken zijn ontstaan nadat Yer-Su zichzelf had bezeerd. De vader was hiervan op de hoogte. De reden dat vader Yer-Su niet meer heeft gezien sinds 10 juni is omdat hij zelf de omgangsregeling niet naleeft.

Het oorspronkelijk bericht is verwijderd nadat de moeder via haar Facebook de valse beschuldigingen heeft weerlegd. Dit is niet de eerste keer dat vader valse beschuldigingen naar moeder uit: “Helaas probeert hij mij op deze manier in een kwaad daglicht te zetten in de hoop de voogdij te krijgen (en reeds sinds de geboorte van onze dochter op vele andere manieren, maar laat ik mij niet tot zijn niveau verlagen door hierover in detail te treden)” aldus moeder.

Moeder vindt het verder erg kwalijk dat Turks.nl niet eerst een feitencheck heeft gedaan alvorens het bericht te plaatsen. Zij overweegt om verdere stappen tegen Turks.nl te nemen, ook zal zij aangifte doen tegen vader vanwege smaad.

One thought on “SAHTE HABERE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI”
  1. MAĞDUR BABADAN AYRINTILI AÇIKLAMA

    Mağdur baba, Radyo Deniz’e çıkan “SAHTE HABERE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI”‘na yanıt yazdı. Belgeler de ekleyen baba, “yanlızca kızıma kavuşmak istiyorum” dedi.

    Özde Özdemir’in çıkardığı basın açıklaması çok yanlış. Baba şimdiye kadar hiç velayet istemedi, gerekirse tüm davaların metnini eklenebilir. Baba her zaman ortak velayet ve kızını ortak istemiştir. Bir hafta annesi, bir hafta babasında kalsın diye istekte bulunmuştur. Tüm tatiller yarı yarıya bölünsün istiyor. Pazartesi başlayacak olan yeni davada bile, çocuğunu kendisine bir tek ileti göndermeden kaçırılmasına rağmen, velayetinin tümünü istememektedir. Bu dava belgelerinde göreceksiniz ki, bunu isteyen ne yazık ki Özde Özdemir. Tüm velayeti isteyen, kızını babasına vermek istemeyen kendisidir. Bunu her davada söylediği gibi, ne yazık ki çevresine “kızını istediği zaman görebilir” diye yalanlar söylemektedir.

    Mahkeme kararına göre her Cuma günü sabah 9’dan Cumartesi akşam 17’ye kadar kızının babasında olması gerekirken, üç gün önceden haber verip saat 9:15’te geldi diye Türkiye’ye giden bu şahıs, Hollanda Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından tepki aldı. Açıkca soruyorum: bir baba, üç gün önceden geç kalacağını bildirerek 15 dakika geç kaldı diye, üç haftadır çocuğunu göstermemek, Babalar Günü’nde çocuğu vermemek, babanın Yaş Günü’nde çocuğunu vermemek, ve hiç bir şekilde babaya haber vermeden yurtdışına gitmek, ne kadar doğru? Ayrıca annenin böyle bir hükmü bile yok, hakim buna karar verdi ve anne “geç kaldı” gerekçesiyle göstermemek için yine hakime başvurması gerek. Ancak hakim buna karar verebilir. Hollanda Çocuk Esirgeme Kurumu’na raporuna göre anne, babaya haber vermeden tatile gidemez ve ayrıca tatiller en fazla bir hafta sürebilir. Üç haftadır kayıplarda olan anne, hem mahkeme kararına uymuyor, hem de Hollanda Çocuk Esirgeme Kurumu’nu bir hiçe saymaktadır.

    Son yılda babaya karşı tam dört defa polis ihbarı yapan Özde Özdemir, bu sefer babaya hiç bir şekilde haber vermeden, Babalar Günü’nde ve babanın Yaş Günü’ne kızını vermemek için Türkiye’te gitti. Özde Özdemir’in yaptığı her bir ihbardan beraat eden baba, toplam 1000 avro tazminat alıp polisten “ihbarların sahte olduğunu kabul ediyoruz” açıklamasını aldı. Baba, anneye hiç bir şekilde ihbarda bulunmadı. Ona rağmen iftiralarla devam eden anne, daha önce de babanın kariyerini kirletmek için elinden geleni yaptı.

    Babanın kendisinden ayrıldığından sonra iki defa “ya benimle konuşursun, ya da kızını bir defa göremezsin” diyen anne, sözünde durup yurtdışına kaçtı. Ne yerini, ne de dönüş tarihini söylemek isteyen anne, Hollanda Çocuk Esirgeme Kurumu’na da dönüş tarihini ve yerini söylemedi.

    Gerekirse gösterilecek belgeler:
    1. Özde Özdemir’in ‘9:15’te geldin, o yüzden kızını göremezsin artık’ iletisi.
    2. Hollanda Çocuk Esirgeme Kurumu’nun raporu.
    3. Özde Özdemir’in “ya konuşursun benimle, ya da kızını bir daha göremezsin” iletisi.
    4. Babanın ortak velayet istediği dava belgeleri, Özde Özdemir burada tüm velayeti istemesi de yazmaktadır.
    5. Polis ihbarlarından beraatı ve 1000 avroya yakın tazminat.

    Bu belgeleri yayınlayın diye değil, gerçekleri kendiniz okuyun diye sıralanmıştır.

Bir cevap yazın