• Per. Mar 28th, 2024

Eln’nin Kaçırdığı İki Gazeteci Serbest

ByHaber Merkezi

Haz 24, 2017

Hollanda: Eln’nin Kaçırdığı İki Gazeteci Serbest

Hollanda dışişleri bakanı Bert Koenders, Kolombiya’da Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) üyeleri tarafından kaçırılan iki Hollandalı gazetecinin serbest bırakıldığını açıkladı. İki gazeteci geçen cumartesiden beri ELN’nin elindeydi.

Latin Amerika’ya yayın yapan Telesur’un haberine göre bakan Koenders, iki gazeteci ile serbest bırakılmalarından kısa bir süre sonra telefonla görüştüğünü söyledi. Gazeteciler Derk Bolt ve Eugenio Follender’ın “verili koşullar altında nispeten iyi” olduklarını ifade eden bakan şöyle devam etti: “Bolt çok rahatlamıştı. Ormanın içinde çok uzun bir yol yürümüşler.” Bakan iki gazeteciyi bir an önce Hollanda’ya getirmek için her şeyi yaptıklarını da sözlerine ekledi.

ELN’nin resmi yayın organı radyo RANPAL, Twitter hesabından önce iki gazetecinin serbest bırakıldığını duyurmuş, daha sonra bu haberden dolayı özür dileyerek gazetecilerin henüz serbest bırakılmadığını ancak “kısa zaman içinde olumlu gelişmelerin” beklendiğini açıklamıştı.

Bir Hollanda kanalı için program hazırlayan Derk Bolt ve kameraman Eugenio Follender Venezuela sınırı yakınındaki Catatumbo bölgesinde geçen cumartesi kaçırılmıştı. – Madrid

Bir cevap yazın