• Per. Nis 18th, 2024

Hollanda’da Saadet Partisi Iftar Programi

ByHaber Merkezi

Haz 20, 2017

Hollanda’da Saadet Partisi Iftar Programi
Özcan Özbay

Saadet Partisi Hollanda teskilati onceki aksam Schidam Merkez Camii salonunda bir iftar duzenledi. Iftar programina Genel Baskan Temel Karamollaoglu da katildi. Ilginin yogun oldugu iftar programina cesitli kurum kurulus temsilcilerinin yanisira bir cok vatandas ta katildi.
hollanda-da-saadet-partisi-iftar-programiIftar programinda bir konusma yapan Saadet Partisi Genel Baskani Temel karamollaoglu “Tarihte Ortadogu’da ve Türkiye’nin bulundugu bölgelerde yasayan gayrimüslimlerin huzur içerisinde yasamalarina firsat verilmistir ama Batidaki yöneticiler basa geldikleri zaman zulüm etmekten baska bir sey yapmiyorlar.” dedi.

Karamollaoglu, partisinin Hollanda Temsilciligi tarafindan Schiedam kentinde verilen iftar programinda, Saadet Partisi Avrupa Temsilcisi Abdussamet Temel ve Hollanda Temsilcisi Bayram Basalan ile bazi sivil toplum kuruluslarinin yöneticileri ve partililer hazir bulundu.

Kur’an-i Kerim’in tilaveti ile baslayan programda konusan Karamollaoglu, tarihte Islam’in hakim oldugu ülkelerde genelde baris ve huzur ortaminin bulundugunu söyledi.

Karamollaoglu, Batililarin Ikinci Dünya Savasi’ndan sonra yasadiklari katliamlardan gözlerinin korktugunu anlatti.

Bu ülkelerde herkesin inancini serbestçe yasamasi ve fikir özgürlügünün korunmasi için insan haklari mahkemeleri kuruldugunu dile getiren Karamollaoglu, “Buna tam olarak riayet etmisler mi, buna ‘evet’ demek mümkün degil. Bu kurallari koyanlar kendi menfaatleri oldugu zaman bu kurallari çignemekten çekinmiyorlar. Biz her zaman hakki üstün tutmayi her seyin önünde gördük. Dünyada ancak hak hakim olursa güvenlik saglanabilir. Dünyada huzuru saglayabilmek için hakki tahsis etmek gerekir.” diye konustu.

Abdussamet Temel ve Bayram Basalan’in da davetlilere seslendigi programin ardindan topluca aksam namazi kilinarak sohbet edildi.

Bir cevap yazın