• Cts. Nis 20th, 2024

Rusya: Hollanda halkı aldatıldı

Hollanda’nın referandumda alınan ‘Hayır’ sonucuna rağmen Ukrayna’yla ortaklık anlaşmasını onaylamasını değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Hollanda hükümetinin kendi halkını parmağında oynattığını söyledi.

Zaharova, Ukrayna’nın Avrupalı destekçilerinin, Hollanda halkının net olarak ‘Hayır’ dediği referandumun oluşturduğu durumdan nasıl bir çıkış bulacağını Rusya ve tüm dünyada büyük bir merakla izlendiğini belirtti.

Zaharova, “Tüm bunlardan şu üzücü sonuç çıkıyor: Ukrayna’yla ortaklığa ‘Hayır’ diyen Hollanda halkı aldatıldı. Bunu, açıkça Rus karşıtı propagandayı dikkate alan kendi liderleri yaptı. Bu, AB-Ukrayna ortaklık anlaşmasının Rusya’ya karşı yapıldığının kanıtı” ifadelerini kullandı.

‘Umudumuz Ukrayna halkının bilgeliği’

Hollanda meclisinin kararının, Ukrayna yönetimine bir süreliğine kendi halkının karnını ‘parlak Avrupa geleceği’ masallarıyla doyurmaya devam etme fırsatını sağladığını belirten Rus diplomat, “Kiev yönetimi, Ukrayna’nın sanayisi gelişmiş ülkeden hızla AB’nin tarım ve hammadde uzantısına dönüşmesini göz ardı etmeye devam edecek. Tüm umudumuz, tüm bunları çözmeyi başaracak Ukrayna halkının bilgeliğinde” yorumunda bulundu.

Meclis kararı onayladı

Hollanda meclisi, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’yle (AB) ortaklık anlaşmasını onayladı. Karar Hollanda Kralı Willem-Alexander ve Dışişleri Bakanı Bert Koenders tarafından imzalandıktan sonra yürürlüğe girecek. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, onaylama sürecinin temmuzda yapılacak Ukrayna-AB Zirvesi’ne kadar tamamlanmasını umuyor.

 

Bir cevap yazın