• Per. Nis 25th, 2024

Sanalda “Öküz” merhemi…

ByHaber Merkezi

May 24, 2017

Sanalda “Öküz” merhemi…

Kaç zamandır sanal alem hakkında yazmamıştım, resmen ellerimi bir kaşıntı aldı.. Sanırım en son KBJ’leri, yani “Kaşar Beleş Jigoloları” işledik ondan sonrası Mersin.. KBJ mi neydi? Kaşar erkeğin beleş jigololuk yapmasıydı canım! Bu aralar siyasete girmiyorum çünkü mideme kramplar giriyor, aile hekimimde bu sebepten bana siyaseti bir süre yasakladı. Yasak kalksın dalarız yine Konya yolu üzerinden. Konumuza dönelim, yani şu insanoğlu olan erkekleri dünya getiren kadınlar, hani şu erkeklerin mallaştırdıkları, kimliksizleştirdikleri, aptal yerine koyduklarını, kaltaklaştırdıkları insanlar, yani kadınlar ve deveye hendek atlatan “sanal aşkların adamları”..!

Sanal aşkların adamları diyorum fakat adam kelimesine fazla anlam yüklemeyin çünkü onlar aslında düpe düz öküzdür! Bu arada gerçek öküzlerden, yani hayvan olan cinsinden özür diliyorum, onlar da arada kalıyorlar böyle her defasında. Bildiğiniz gibi hem cinsimin dünyaya getirdiği karşı cins erkek ve adamlar diye ayrıldıktan sonra erkekler de öküz ve odunlar olmak üzere ikiye ayrılır. Hayır, her karşı cinsimiz öküz veya odun değildir, adamlar da var… Var abi! Gerçi bu noktaya da dikkat etmek lazım çünkü adam zannettiğinizin içinden gizli bir öküz de çıkabilir. Kanmayın sakin çünkü karşınızdaki adam postunu üstüne almış bir öküz de olabilir! Gizli öküz yani… Ay ne zormuş kadın olmak! Karşı cins iste.. Hem karşı hem cins demişler.. Acaba biz kadınlar lezbiyen mi olsak topluca?

Sanal alemde baya takılıyorum, siz de takılıyorsunuz yani ben ne biliyim ya laf sokuyorsunuz çünkü biri hakkınızda dedikodu yapmıştır, hadi hadi anlamadım sanmayın.. Tabi ki laf sokuyorsunuz! Ya da ayrılmışınızdır belki sevgilinizden belki de aşık falan olmuşunuzdur şiirler paylaşıyorsunuzdur. Olabilir insanlık hali.. Ben aşık olsaydım gider suratsızın suratına söylemeyi tercih ederdim, onlar anlamaz öyle kafiyeli sözlerden.. Her neyse ben şu sıralar Nazım Hikmet, Ahmed Arif, Özdemir Asaf ve Cemal Süreyya’ya takmış bulunmaktayım. Aşık mıyım? Haşa! Aşk benim neyime cicim, boşuna yük olmayalım karşı cinsime. Hem size ne kuzum, hesap mi vereceğim! Belki yazar kimliğimden dolayı o duygu yüklü cümleleri paylaşıyorumdur sizlerle, kelimelerle anlatamadığımız duygular olur ya hani, ayaklarımızı yerden kesen duygular … Bilemeyiz… Zaten en büyük sorun bilmediklerinden kaynaklanıyor yoksa özel’den kadınlara kendilerince “özel” şiirler gönderip mest etmeye çalışmazlardı herhalde… Ahh kuzum sen bir bilsen var ya, biz Nazım Hikmet’ten dem vuruyor olabiliriz fakat çok güzel küfürler de biliyoruz… Kullanmadığımız daha bakire olan küfürlerimiz var fakat saygın ve elit görümümüze gölge düşmesin diye küfürlerimizin bekaretini koruyoruz biz kadınlar!

Bak cicim, her şiir paylaşan, her laf sokan, her Onur Akın’dan “Ah Kalbim”i, Ahmet Kaya’dan “Sabır kalmadı”yı, Ahmet Arslan’dan “Susarak özlüyorum”u ya da bilemedin Murat Küçükavcı’dan “Le çavresamin, yani kara gözlüm”u paylaşan aşk acısı çekmiyordur ya da aşık değildir… Aşk acısı çekse dahi senin onun yarasına “öküz merhemi” sürmeni istediğini düşünmüyorum…! Ve zaten aşıksa olay bitmiştir. Çünkü aşıktır, ya da farkında olmadan âşık olmuştur fakat şu an bunu kabullenemiyordur!… Diğer olasılıkta sözleri paylaşan benim gibi zir deli, uçuk, kaçık, manyak ve edebiyat aşığıdır. Ve “bu kuru bir edebiyat lafı değil” bu arada! Yani demem o ki, her halükârda kalbinin en ortasının tepesine zaten biri ya da bir şey taht kurmuştur!

Şu kadınları artık bir rahat bırakın, saygılı olun, her yüzünüze gülen size gizli bir davet çıkarmıyor bazı kadınlar sadece gülmeyi seviyor. Ben seviyorum mesela iplemez gülüşlerimi! Hem bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıpmış. Alın size öğrenme fırsatı işte! Elinizdeki akıllı telefonları artık akılsız aklınızı akıllılaştırmaya kullansanız öküzcükler? Çok şey istemiyoruz kuzum, madem “adam” olamadınız bari az ötede oynayın yalansız dolansız…!

Bu yazımı kısa kesiyorum ki aydın havası olsun ve ikiye ayrılan “erkeklerin” de düşünme fırsatı olsun. Siz bu konuyu bir düşünün, neyi mi? Öküz merhemi olayını…!

Loca Gundi sever sizi, öküz merhemi sürmek için deveye hendek atlatan öküzleri ve yazımda değinmediğin fakat haftaya değinmeyi düşündüğüm salt odunları hariç…! Çekilebilirsiniz!

Cumhuriyetin büyümeyen asi kızı,
Şenay Tosun

Dipnot; Bu yazıda ayrım bildiğimiz cinsiyet ayrımı, erkek kadın olarak yapılmamıştır! Bilin istedim, yoksa bende biliyorum o ayrımı!

Bir cevap yazın