• Cum. Mar 29th, 2024

BOB ON HOLIDAY VAKFINDAN ANLAMLI CALISMA

ByHaber Merkezi

May 24, 2017

BOB ON HOLIDAY VAKFINDAN ANLAMLI CALISMA

Özcan Özbay

Hollanda da gectigimiz Ocak ayinda faaliyete gecen Bob Holiday Vakfi engelli cocuklari olan aileler icerisinde yasanan en buyuk sikintilardan birine el atti. Vakif Engelli cocuklar ve ebeveynleri ile birlikte projeler dahilinde tatiller yapacaklar.

Bazi ailelerin utandiklari icin sokaga bile cikarmadiklari cocuklarin durumuna duyarlilik gosteren ve bu tur aileler ile cocuklarini baska yerde egitme imkani bulamadiklari icin surekli onlarla birlikte olup yasamlarini daracak bir alana kisitlayan aileler icin bir proje hazirlayan Bob on Holiday Vakfi Baskani Perihan Gumustekin kurulduklari Ocak ayindan bu yana yogun bir tempo ile calistiklarini ekibin icindeki calisma grubundakilerin neredeyse hepsinin tum zamanlarini bu projeye harcadiklarini belirtti.
saniye karaman1Vakfin calismadaki asil amaclarinin surekli bu tip cocuklari nedeniyle tatil yapamayan, bazilarinin cocuklarinin durumlari nedeniyle sosyal iliskilerini kisitladiklarini gordukleri ailelerle ise basladiklarini belirten Vakfin Genel Koordinatoru Saniye Karaman “Daha kurulus surecindeyken basladigimiz Engelli cocuklari olan ailelerle yaptigimiz gorusmelerde hemen hemen her kesimin ortak sikintisi cocuklari birakip gidip tatil yapamamis olmalari ve cocuklarini kimseye emanet edemedikleri idi. Bizde kurulusumuzu tamamladiktan hemen sonra ilk is olarak cesitli otel ve tatil yerleri ile gorusmeler yaptik. Hepsinden olumlu cevaplar aldigimiz buralarla kisa donem anlasmalar yapmak uzereyiz. Bu anlamda Almanya da Aile atesesi Raci Mazi ile bir gorusme yaptik. Kendiside projemizi cok begendigini ve bir an once faaliyete gecmemizi, hatta Ocak ayi icinde Turkiye ye bir grup gondermeye hazir olmamizi istedi. Sonrasinda gelisen siyasi olaylar nedeniyle malesef bunu gerceklestiremedik. Ama simdi Ekim ayi icerisinde ilk seyehatimizi 14 Ekim de istanbul a yapmayi planladik. Burada Aile Bakanligi nin bizim icin hazirladigi plan dogrultusunda gezi ve gorusmeler yapacagiz.”dedi.

Bir cevap yazın