• Cum. Nis 19th, 2024

İLHAN AŞKIN VE HOLLANDA AZERBAYCAN TÜRK KÜLTÜR DERNEĞİ

ByOzcan Ozbay

May 23, 2017

İLHAN AŞKIN VE HOLLANDA AZERBAYCAN TÜRK KÜLTÜR DERNEĞİ

Hollanda da yıllardır Medya sektöründe kendimce Gazetecilik yapıyorum. Burada bir çok insan tanıdım. Çok fazla bir işe yaramamalarına rağmen bir sürü STK gördüm. Bana göre içlerinde tanıyım bildiğim sayılı bir kaç STK içerisinde yer alan Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği.

Yakında genel kurulu olacakmış.

Kuruluşundan beri bu kuruma başkanlık eden ve bu uğurda eşini, ailesini kendi sosyal yaşamını dahi ihmal eden başkan İlhan Aşkın geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir çağrı yapmış.

Genel kurula aday olmak isteyenler isimlerini yazdırabilir diye.

Bu yazıyı görünce başkan Aşkın ı aradım dedim ki ne dir bu durum.

Sevgili başkanım dediki “Kimsenin önünü kesmek istemiyorum, Aday da olmam. Yeterki derneğimizin devamlılığı olsun, daha iyi yerlere gelsin.”

Dedim “sence biri çıkarmı senin bunca hizmetin varken bu işi ben daha iyi yapabilirim diye”

Dediki “Bellimi olur Özcan bey el elden üstündür”

Düşündüm, haklı… Ama ya başından bu güne kadar geçen süre… Bu adamın özverisi… Hiç yoktan Hollanda genelinde hedef oluşu… Mahkemeler… aldığı ceza…

Bunların karşılığında ben yine sınırıme hakim olamadım ve değerli başkanıma “Başkanım bırak mütevazılığı. eğer bunca zamandan sonra hamallığını yaptığın, dünya ya getirip büyüttüğün, geçeni gündüzüne kattığın, sosyal hayatını, aileni, çocuklarını ihmal ettiğin bu süreyi bir anda silip atamassin. Karşınada bunca durum sonrasında biri çıkarsa ve derse ki “ben bunu daha iyi yaparım, derneğimizi daha ileriye ben götürürüm” işte o zaman o şahsi ilk protesto eden de ben olurum.”dedim.

Değerli başkan her zamanki gibi beyefendi ve sakin tavrınla “Ne yapayım Özcan bey, takdir üyelerimizindir”dedi.

Ben de buradan tüm Hollanda Türk Azerbaycan Kültür Derneği üyelerine dostça sesleniyorum…

Ben değerli başkanı biraz kırgın gördüm. Eğer öyle bir şey varsa bunu içinizde mutlaka çözmelisiniz. Bu değerli insanı harcamayın. Onun çektiklerini, yaptıklarını siz iyi biliyorsunuz. En azından Ahde Vefa diye bir şey olduğunu unutmayın.

Olası genel kurulu yakından takip edeceğim…

Kalın Sağlıcakla

Bir cevap yazın