• Cts. Nis 20th, 2024

Susmak Bize Yakismaz

Özcan Özbay

Tutkiye de OHAL dolayisiyla islerinden olan emekcilere destek vermek icin baslatilan ve 70 gundur devam eden aclik grevine Hollanda dan destek geldi. iclerinde unlu sanatci Efkan Sesen, Vedat Gultekin, Serpil Karisli, Senay Akdemir ve Riza Bektas in destek amacli bu aclik grevine Hollanda dan katildilar.
destekRotterdam Central istasyonu onunde gerceklesen 3 gunluk aclik grevi suresince olayi duyarli vatandaslar da bu durumu tepkilerini gostermek amaciyla grevdeki leri ziyaret ederek onlarla oturup sohbet ettiler ve sarkilar soylediler.
sesenden destekKonu ile ilgili olarak goruslerini aldigimiz Tiyatro Sanatcisi Vedat Gultekin “Biz Hollanda’nin Rotterdam kentinde yasayan, sanatçi Efkan Sesen önerisiyle bir grup sanatçilar, Ohal dolayisiyla isten atilan ve isimizi asimizi istiyoruz diyerek 70 gündür açlik grevinde olan ve açlik grevi yöntemiyle seslerini duyurmaya çalisan, haklarini arayan Nuriye Gülman ve Semih Özakça’ya destek amaçli 3 gün açlik grevi gerçeklestirdik. Ayni zamanda bu 3 günlük destegimiz oglunun mezarinin olmasi için açlik grevi gerçeklestirmis Kemal amcaya da bir selamdi. Bizler sizlerden aldigimiz destekle gördük ki yalniz degiliz. Bizlere sohbetlerinizle, türkülerimizle sesimize ses oldunuz. Sesimizin uzaklara ulasmasi için çiglik oldu. Sadece haksizliga ugrayanlarin seslerini ve ses verenlerin seslerini duymalarini istiyoruz. Ölüme dogru yol alanlarin, hakli mücadeledeki seslerine kulak vermelerini ve yapilan yanlistan vakit geç olmadan geri dönmelerini istiyoruz. Insanlik suçudur bu. Yarin olacak ölümle insanlik drami olmasini istemiyoruz.”dedi.

Bir cevap yazın