• Per. Mar 28th, 2024

TÜRKÜLER DUYGU YÜKLÜ

Sibel Saki (DRT Özel Haber)

28 yasindaki Amerikali Meg Davis çalistigi Konservatuarda duydugu Türk müzigi ezgilerine asik oldu ve hem saz çalip hemde halk oyunlari ögrendi.

info@mehmetkose.nl

5 yasindaki kizi Alisha ile birlikte Hollanda da yasamaya baslayan 28 yasindaki Amerikan vatandasi Meg Davis Türk müzigine ve enstrümanlarina olan sevdasi yüzünden ilk önce saz çalmayi ögrendi. Türküler duygu yüklü ve ben buna sessiz kalamadim diyen Davis saz çalmaya basladiktan sonra Türk Halk oyunlarinida ögrenmeye basladi.

5 yasindaki kisi Alisha ninda bu müzige ilgisini gördügünü söyleyen Meg Davis “Türk Musigi ve esntrumanlari ile Rotterdam da ki Codarts Konservatuarinda Sekreter olarak çalistigim dönemde tanistim. Beni çok etkiledi. Saz çalmayi ögrenmek istedim. Bana bu konuda yardimci oldular ve ben saz çalmaya basladim. Bu çalismalarimi evde de yaparken kizim Alisha da bu müzigi sevdi. Bu müzigin çiktigi ülke olan Türkiye ye ögrenci degisimi ile izmir e giderek orada da egitim aldim. Türk müzigi artik hayatimizin bir parçasi olmustu. Kizim bebekken bile onu türkülerle uyutuyordum. Simdi ise kizim bana türküleri söylerken eslik ediyor.”dedi.
saz megan davis ve serdar 1Davis Firsat buldukca Konservatuar dan arkadasi Serdar Demirbaş ile calisarak hem okuma hemde calma tekniklerini gelistirdiklerinide sozlerine ekledi.

Kendisi Endonezya kökenli Hollandali bir anne ve Amerikali bir babanin çocugu olan Meg Davis 2002 de Hollanda ya geldi. Rotterdam Pop Akademisinde (MBO) okudu. Davis halen Rotterdam Codarts Konservatuarinda son sinif ögrencisi.
saz megan davis 4
Neset Ertas, Cengiz Özkan, Asik Veysel hayrani oldugunu belirten Megan Davis Karadeniz müzikleri ile Zeybek ve Halay oyunlarindan da büyük zevk aldigini belirtti.

Hem Türkleri hemde Türküleri çok sevdiginin altini çizen Meg Davis okulunu tamamladiktan sonra en kisa zamanda Halka açik bir konser vermek için sabirsizlikla beklediginide sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın